Het Lokaal | Erfgoededucatie

Educatie voor jong en oud
ANNO laat jong en oud het erfgoed van Zwolle ervaren en vertelt de verhalen van, voor en met Zwolle. Voor zowel kinderen als volwassenen zijn er regelmatig activiteiten bij ANNO. Daarnaast kun je het museum natuurlijk ook met je klas uit het basis- of voortgezet onderwijs bezoeken. Heb je een specifiek thema in gedachten? Neem dan contact met ons op voor een les op maat.

Kinderen
Ga jij mee op ontdekkingstocht met Onna? Het eendje Onna neemt jonge museumbezoekers mee langs verschillende hotspots in de binnenstad van Zwolle. Vraag bij de balie van ANNO naar een gratis wandelkaart van ‘Onna ontdekt Zwolle’ of zoek in de museumwinkel naar ’t Zwolse Prentenboek, hét boek waarmee we het Zwolse erfgoed spelenderwijs doorgeven aan de allerkleinsten.

Volwassenen
Wil je ANNO met een groep bezoeken? Neem dan vooraf contact op voor het boeken van een rondleiding. Naast rondleidingen voor groepen kunnen volwassenen deelnemen aan lezingen, workshops en audiotours rondom diverse thema’s. Kijk voor het meest recente aanbod in de agenda.

Onderwijs
Wil je het museum met een klas bezoeken? Dat kan! Wil je bijvoorbeeld meer weten over het werk van een archeoloog? Zoeken naar Zwolse verhalen in het archief? Of ben je met de klas bezig rondom een bepaald thema? Neem dan contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken.

Educatie op locatie
Met de Zwolse Verhalenbus biedt ANNO educatie aan op locatie. Het mobiele museum wordt ingezet om de verhalen te vertellen op de plekken waar ze hebben plaatsgevonden. ANNO kan ook op aanvraag met de Zwolse Verhalenbus bij jou op locatie langskomen.

Kortom, bij ANNO bieden wij educatie aan op maat en onze educatiemedewerker staat klaar om vorm te geven aan jouw vraag.

Contact

Deze site wordt beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.