Toegankelijk

Toegankelijkheid

Parkeermogelijkheden
Parkeergarage Maagjesbolwerk (Maagjesbolwerk 84), Q-park Maagjesbolwerk (Maagjesbolwerk 54), Potgietersingel (Potgietersingel 1), Katwolderplein (Katerdijk 2B).

Parkeren voor mindervaliden
De dichtstbijzijnde mindervalidenparkeerplaatsen (3 plaatsen) zijn gelegen aan de Ossenmarkt. Om hier te kunnen parkeren, dien je in het bezit te zijn van een gehandicaptenkaart.

Parkeren fietsen
Aan de Melkmarkt, ter hoogte van Restaurant Café De Belgische Keizer, is een gratis bewaakte fietsenstalling. Mocht deze fietsenstalling vol zijn en vind je het geen probleem om een paar minuten te lopen, dan kun je de fiets stallen bij de gratis bewaakte fietsenstalling Meerminneplein (bij de Broerenkerk) of de iets verder gelegen fietsenstalling aan het Gasthuisplein.

Talen
De informatie in museum ANNO is toegankelijk in het Nederlands. Deze informatie zal later ook in het Engels, Duits en Zwols worden aangeboden. Alle teksten zijn geschreven op B1-niveau, wat de informatie ook toegankelijk maakt voor kinderen.

Liften
In het museum is één lift aanwezig. Je vindt de lift tegenover de toiletten op de begane grond. In het museum is een Evac chair aanwezig voor noodgevallen.

Toiletten
Op de begane grond zijn drie toiletten aanwezig, waaronder één mindervalidentoilet. De toiletten van ANNO zijn openbaar toegankelijk.

Bezoek met een auditieve beperking
Voor een prettige geluidsbeleving is op diverse plekken in het museum vilt aangebracht.

Bezoek met een visuele beperking
Door het museum hangen diverse touchscreens. De letters op deze touchscreens kun je eenvoudig vergroten voor een prettige leeservaring. Daarnaast is aandacht besteed aan het contrast tussen letters en de achtergrond. Hulphonden zijn, aangelijnd aan een tuigje, welkom in het museum.

Bezoek met loophulpmiddelen
Het museum is toegankelijk voor bezoekers met een loophulpmiddel. Het museum is niet toegankelijk voor bezoekers met een grote scootmobiel.

Bezoek van kwetsbare ouderen
ANNO werkt samen met partners uit de sector zorg en welzijn om cultuurparticipatie onder ouderen te bevorderen. Het project ‘Zoekplaatjes’ is daar het eerste resultaat van.

Begeleiders
Bezoekers die niet zelfstandig door het museum kunnen bewegen, mogen een begeleider meenemen. De begeleider mag gratis naar binnen.

Ook bijdragen?
Bij ANNO is inclusiviteit een organisch proces: het groeit stukje bij beetje. ANNO leert wat werkt door in gesprek te gaan met ervaringsdeskundigen en experts. Wil jij graag bijdragen aan de groei van de toegankelijkheid van ons museum? Of heb je vragen of specifieke verzoeken? Neem dan contact op via info@anno.nl Dan kunnen we samen naar de mogelijkheden kijken.

Doorontwikkeling inclusiviteit
Iedere twee jaar voert ANNO een ontwikkeling door op de inclusiviteit van het museum. Op dit moment onderzoeken we de mogelijkheden voor prikkelarm cultuuraanbod. Ben jij prikkelgevoelig en denk je graag met ons mee over prikkelarm cultuuraanbod? Neem dan contact op via info@anno.nl

Partners
Toegankelijk Zwolle