Over ANNO

ANNO Museum in de Maak

ANNO is een museum in de maak. ANNO is de plek waar je verhalen over Zwolle uit het heden en verleden kunt meemaken en mee maken. ANNO stelt de collecties open voor iedereen, om ze te verrijken met nieuwe verhalen. Het is dus dé plek waar je meer te weten komt over historisch Zwolle aan de hand van persoonlijke verhalen. Museum, archeologie, bouwhistorie, monumenten en archief komen straks samen op één plek onder één naam.  

ANNO wordt gehuisvest aan de Melkmarkt, in het monumentale Drostenhuis en de naastgelegen nieuwbouw. De restauratie en verbouwing aan deze gebouwen is momenteel in volle gang. Verwacht wordt dat ANNO in het voorjaar van 2022 haar deuren opent. Tot die tijd wordt er aan de Sassenstraat 11 hard gewerkt aan het nieuw museum en nu worden al verhalen gedeeld aan de hand van verschillende projecten.

ANNO is een initiatief van stichting Allemaal Zwolle, Historisch Centrum Overijssel en de afdeling Erfgoed van de gemeente Zwolle. Door deze samenwerking zijn we in staat om alle erfgoedcollecties van Zwolle voor het eerst bij elkaar te brengen en te delen met iedereen die meer wil weten over Zwolle. Een uniek concept in Nederland.

In een vijfdelige serie neemt Vincent Robijn, directeur van ANNO, je mee naar onze locatie aan de Melkmarkt. De plek waar straks het nieuwe stadsmuseum van Zwolle komt.

Aflevering 1: Hoe komt het Drostenhuis aan haar naam?

Aflevering 2: Kom meer te weten over de verschillende stijlperiodes van het Drostenhuis

Aflevering 3: De keuken van het Drostenhuis

Aflevering 4: Nieuwe ontdekkingen