Over ANNO

ANNO Museum in de Maak

ANNO is een museum in de maak. ANNO is de plek waar je verhalen over Zwolle uit het verleden, heden en de toekomst kunt meemaken en mee maken. ANNO stelt de collecties open voor iedereen, om ze te verrijken met nieuwe verhalen. Het is dus dé plek waar je meer te weten komt over historisch Zwolle aan de hand van persoonlijke verhalen. Museum, archeologie, bouwhistorie, monumenten en archief komen straks samen op één plek onder één naam.  

ANNO wordt gehuisvest aan de Melkmarkt 41, in het monumentale Drostenhuis en de naastgelegen nieuwbouw. De restauratie en verbouwing aan deze gebouwen is momenteel in volle gang. Verwacht wordt dat ANNO in het voorjaar van 2022 zijn deuren opent. Tot die tijd wordt er aan de Sassenstraat 11 hard gewerkt aan het nieuwe museum en nu worden al verhalen gedeeld aan de hand van verschillende projecten.

ANNO is een initiatief van stichting Allemaal Zwolle, Historisch Centrum Overijssel en de afdeling Erfgoed van de gemeente Zwolle. Door deze samenwerking zijn we in staat om alle erfgoedcollecties van Zwolle voor het eerst bij elkaar te brengen en te delen met iedereen die meer wil weten over Zwolle.

ANNO haalt en brengt jou alle verhalen over Zwolle van het verleden, heden en de toekomst. Het wordt een unieke plek in Nederland waar museum, archeologie, bouwhistorie, monumenten en archief straks samen onder één dak is te vinden. Het museum in de maak wordt het (t)huis van, voor en door Zwollenaren en toeristen van de stad. Het is hét vertrekpunt als je Zwolle beter wilt leren kennen.

ANNO wordt gehuisvest aan de Melkmarkt 41, in het monumentale Drostenhuis en de naastgelegen nieuwbouw. De bouw en restauratie aan de Melkmarkt 41 is gestart. Het museum zal naar verwachting in het voorjaar van 2022 zijn deuren midden in het centrum openen. Tot het zover is, kun je het museum in de maak nu alvast beleven aan de hand van verschillende projecten en helpen met meebouwen als MeeMaker.

Wil je meer weten? Bekijk hier dan de antwoorden op de veelgestelde vragen: FAQ ANNO

Deze site wordt beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.