Archeologie en Bouwhistorie | Afdeling Erfgoed van de gemeente Zwolle

Archeologie en Bouwhistorie

In deze ruimte toont het team Erfgoed archeologische en bouwhistorische vondsten en materialen en krijgen bezoekers een beeld van het werk van archeologen en bouwhistorici. Wie interesse heeft, kan via interactieve games en films kennismaken met ons werk. Ook is het mogelijk om live mee te kijken met de archeologen die in het publiekslaboratorium vondsten aan het bewerken en conserveren zijn.

De afdeling Erfgoed van de gemeente Zwolle is één van de partners binnen ANNO. Samen met de Collectie Overijssel beheren we bijzondere erfgoedcollecties (een archief, een museale collectie met bijzondere schilderijen, een archeologische en bouwhistorische collectie). We gaan actief verbindingen aan met andere partners in de stad en betrekken het publiek bij de tentoonstellingen en activiteiten in ANNO. Bezoekers krijgen in het museum een prachtig beeld van de geschiedenis van de stad Zwolle.

Het team Archeologie houdt kantoor in de Voorstraat 34, grenzend aan het museum. Daar bevinden zich ook een werkatelier en een archeologisch depot. De panden zijn in opdracht van de gemeente volledig gerestaureerd en verbouwd.