Onna ontdekt Zwolle: Zwolse Balletjeshuis

Zwolse Balletjeshuis
Tip vooraf voor wie het Zwolse Balletjeshuis niet kent: dit is een winkeltje waar snoep verkocht wordt. Dus wees gewaarschuwd: als uw kind dit ziet, is de kans groot dat u mee naar binnen getrokken wordt en dat uw kind iets lekkers wil uitkiezen! Mocht dit nou niet zo goed uitkomen, sla deze locatie dan even over.

”Kijk eerst eens vanaf een afstandje naar het Zwolse Balletjeshuis, ga bijvoorbeeld eens op de trappen staan bij het stadhuis. Zie je het witte gebouw op de hoek? Waarom zou dat het ‘balletjeshuis’ heten denk je? Zouden ze er allemaal verschillende ballen verkopen, een tennisbal, een voetbal, een stuiterbal..? Misschien weet je het al, ben je hier al eens geweest. Maar anders zal ik het je verklappen: een ‘Zwols Balletje’ is een snoepje! Ze verkopen in dit winkeltje allemaal verschillende snoepjes die ze heel vroeger ook al verkochten. En de Zwolse Balletjes worden hier nog steeds in de kelder gemaakt! Ga maar gauw kijken! En als de winkel open is en je mag naar binnen, vraag dan maar eens wat de Zwolse Balletjes voor snoepjes zijn.

Oh en ons prentenboekje, Onna ontdekt Zwolle, is hier ook te koop!

Onna Challenge
Kijk ook eens in het raam aan de zijkant, daar zie je een klein poppenwinkeltje van het Zwolse Balletjeshuis, ze hebben het heel precies nagemaakt, zie je dat? Leuk hè?”