Open Monumentendag

In ANNO Stadsmuseum Zwolle is tijdens Open Monumentendag op zaterdag 9 september van alles te beleven voor het hele gezin. Wordt bouwmeester, ontdek het proces van bouwhistorisch onderzoek of neem een kijkje in de unieke keuken.

Een kijkje in de keuken 

Deze dag pakken we uit om je de parel van het Drostenhuis te laten zien. Alleen op 9 september tijdens open monumentendag is onze 19e 19e-eeuwse keuken vrij toegankelijk te bekijken. Dit is een van de twee oudste keukens in Nederland én extra speciaal omdat deze van boven tot onder betegeld is, de originele tegels zitten er nog op! Pak deze kans om de unieke keuken van het Drostenhuis te bekijken. Tijdens Open Monumentendag staan vrijwilligers voor je klaar om van alles te vertellen over deze bijzondere locatie.

Het bouwhistorisch proces

Altijd al willen weten hoe het bouwhistorisch proces verloopt? Bekijk dan de documentaire over de Koestraat in het museum. Door de archiefstukken die speciaal voor Open Monumentendag tevoorschijn worden gehaald krijg je een compleet plaatje van het historisch onderzoek naar deze bijzondere binnenstadlocatie.

Voor kinderen

Bouwmeester in een dag

Maak kennis met de wereld en het werk van een bouwhistoricus. Een bouwhistoricus probeert de geschiedenis van gebouwen, bouwonderdelen en bouwdelen te achterhalen. Doorloop verschillende bouwhistorische activiteiten door middel van een interactieve speurtocht. Heb je alle activiteiten voltooid? Ga snel naar de balie en ontvang een speciaal junior-bouwmeester certificaat.