ANNO Tuinsessies

Deze zomer kun je in de weelderige museumtuin van ANNO iedere zondag genieten van een intiem concert van bijzondere artiesten.

23 juli – Eric Devries

Singer-songerwriter Eric Devries zal gegarandeerd bij elk publiek een gevoelige snaar raken. Deze bezielde ‘song & dance man’ schrijft songs die uit het leven gegrepen zijn. Over menselijk onvermogen, verbroken relaties, het volgen van je hart en onvoorwaardelijke liefde. Zijn album Song & Dance Man is er één met zelfspot, waarin teksten een belangrijke rol spelen. je gaat je afvragen: over wie gaat dit nummer eigenlijk? Luisteren we naar een autobiografische song van de singer-songwriter zelf, of gaat dit over mijzelf? Een concert dat intiem en folky gaat zijn, met Americana en Bluegrass geluiden.

30 juli – Stephanie Struijk | Esther Groenenberg

Stephanie Struijk schrijft persoonlijke verhaaltjes in liedjes. Misschien ken je haar nog wel onder de naam ‘Stevie Ann’, ze bracht toen op 18-jarige leeftijd haar debuutalbum uit waarmee ze onder andere op Pinkpop stond. Inmiddels heeft ze een stevige basis gecreëerd als Nederlandstalige troubadour zowel in Nederland als in Vlaanderen. Ze heeft het afgelopen seizoen onder andere getoerd met Eva De Roovere en zong mee in het theaterproject ‘De Vertalingen’ van Paul de Munnik en Kees Prins. Het was een inspirerende tijd en er kwamen weer nieuwe liedjes uit de pen gerold, en Stephanie reist door in de Nederlandse taal.Na haar meest recente album ‘Fijn zo’ dat ze in Corona tijd uitbracht komt er eind 2023 weer een nieuw album aan, met kleine luisterliedjes over grote gevoelens.

Zwolse singer-songwriter Esther Groenenberg bracht in 2022 haar nieuwste album ‘Rennen voor de boot’ uit. Hierop staan Nederlandse popliedjes die ze alleen schreef, maar ook samen met Bertolf en Daniël Lohues. Hoewel Esther in de Nederlandse taal schrijft, hoor je in haar muziek de invloeden van haar helden en heldinnen terug: ze laat zich inspireren door o.a. Carole King en Joni Mitchell. Esther begeleidt zichzelf op de piano en maakt er altijd wat gezelligs van door op enthousiaste en grappige wijze verhalen en achtergronden bij haar muziek te vertellen.

6 augustus – MICHA | Luc Mats

MICHA (21) is een singer-songwriter geboren en getogen in Zwolle. Vanaf zijn 5e is MICHA bezig met liedjes schrijven en componeren. Sindsdien heeft hij op meerdere podia en festivals in Nederland gespeeld, met het duo Micah & Julia kunstbende Nederland gewonnen, vanuit Nashville diverse liedjes uitgebracht en OOR talent geweest. In september 2022 verbleef hij in Nashville om daar onder de hoede van Grammy winnares producer/songwriter Femke Weidema te werken aan zijn solo EP. MICHA gaat in de ANNO museumtuin een set spelen begeleid door Cedric op gitaar en Robin op percussie.

De Zwolse Luc Mats won in juni 2022 de landelijke finale van het Kunstbende Young creators festival in Amsterdam. In deze finale stonden eerder al Duncan Laurence, Douwe Bob, WIES, Nielson en De Staat. Het meest bijzondere? Luc was op dat moment nog maar 15 jaar oud! Zijn sound werd beschreven als een mix tussen Ed Sheeran en Justin Bieber en dat hoor je zeker terug in zijn prachtige popsongs.

13 augustus – Nol Havens (met Aron Raams)

Nol Havens, zanger van VOF de Kunst, komt samen met gitarist Aron Raams een bijzondere en intieme set spelen in de ANNO museumtuin. De afgelopen twee jaar geeft hij naam gemaakt als solo artiest en in 2021 bracht hij het album “Doe mij maar alles” uit, waarvoor hij lovende kritieken kreeg. Nol stond jarenlang op het podium met VOF de Kunst, Erik van Muiswinkel en Karin Bruers. Samenwerkingen met o.a. Annie M.G.Schmidt, Theun de Winter, Willem Wilmink, Ivo de Wijs en Frank van Pamelen brachten onvergetelijke liedjes voort. Nol speelt een voorstelling met liedjes en verhalen over waar het begon tot waar hij nu staat in het leven. Het bracht hem alles waar hij nooit over nagedacht had, het overkwam hem. Hij komt na een ongelooflijk avontuur weer thuis met genoeg om over te zingen en te vertellen.

20 augustus – Mercy John (met Kirsten Boersma)

Mercy John is inmiddels niet meer weg te denken uit het Nederlandse singer-songwriter en Americana circuit. De mede-schrijver van de hit Rollercoaster werkt als songwriter voor diverse grote artiesten, maar ook zijn eigen muziek kan op veel lovende woorden rekenen. Zijn laatste album ‘Nights on Fire’ werd alom geprezen en tijdens dit optreden in de tuin van ANNO steekt hij samen met zijn pianiste Kirsten Boersma zijn songs in een akoestisch jasje.

27 augustus – Montis, Goudsmit & Directie

Of ze nu op North Sea Jazz, in Paradiso of in de ANNO museumtuin spelen, Montis, Goudsmit & Directie speelt altijd een swingende set! Het repertoire van de band is niet onder één hoedje te vangen, want in de stofwolk waar zij hun publiek in achterlaten kun je sporen funk, rock en ballads terugvinden. Drummer Cyril Directie presenteert de shows met humor en verleidt het publiek zich aan de manische energie van het trio over te geven. Met zijn charisma en ongeëvenaarde groove is hij de motor van de band. Frank Montis op de Hammond is al jaren een autoriteit binnen de Souljazz. Het valt niet te bevatten hoe swingend zijn linkerhand de bassen speelt, terwijl zijn rechterhand een rijk spectrum aan klank en harmonie toevoegt. Gitaarvirtuoos Anton Goudsmit mengt zich op zijn unieke en onnavolgbare wijze in de groove. Elke noot die hij speelt klinkt alsof het de laatste zou kunnen zijn. De band kan niet wachten om het publiek te overrompelen met dansbare grooves en een liveshow die zijn weerga niet kent!