Welkom bij ANNO Stadsmuseum Zwolle! De plek waar alle verhalen van de stad wonen en waar je ontdekt wat de Zwolse identiteit zo bijzonder maakt. Het museum is een samenwerking tussen Team Erfgoed van de Gemeente Zwolle en Collectie Overijssel die het archief beheert. Zo komen bronnenonderzoek, veldwerk en podium samen onder één dak.
In verband met de opbouw van onze aankomende expositie is het Drostenhuis gesloten op 16, 17 en 18 april. Het vrij toegankelijke gedeelte van het museum is dan wél te bezoeken. Op 19 april is het museum de hele dag gesloten.
Over ANNOWeinig Zwollenaren gaan in de achttiende eeuw zo vaak over de tong als Joan Derk van der Capellen tot den Pol (1741-1784). Met zijn controversieel en theatraal optreden groeit hij uit tot de geestelijk leider van de Patriotten. En dat terwijl hij zijn explosief pamflet, Aan het Volk van Nederland, anoniem publiceert.
Stadsmuseum Anno geeft de roemruchte Zwollenaar (opnieuw) een stem en gezicht.
Vanaf 13 januari te zien in het Drostenhuis.
Elk weekend op zaterdag en zondag om 14:00 kun je de rondleiding ‘Aangenaam ANNO’ met aandacht voor Joan Derk boeken. Na afloop serveren we een warme drank en gebakje in ons mooie Museumcafé.
Voor Aangenaam ANNO kun je binnen komen lopen, of van tevoren reserveren via info@anno.nl. De kosten zijn €14,50.
Pak die kogge en vaar regelrecht naar ANNO. want hier zie je de expositie ‘Van Ridder Zweder tot Hanzekoopman‘. In deze expositie, die door het hele museum loopt, kom je meer te weten over de verhalen achter de Hanze. Je kruipt door middel van verhalen in de huid van Johann van der Mynnesten, Gert Shobbe en anderen. Zie de Hanze door hun ogen en laat je meenemen naar de tijd van toen.
Te zien bij ANNO Stadsmuseum Zwolle tot april 2024.
Het Hanzeverbond is verdwenen uit het museum! Van de dief ontbreekt elk spoor en autoriteiten tasten in het duister: wie kan dit gedaan hebben? Betekent dit het einde van de Hanzestatus van Zwolle?
In ‘Hanze Escape: De Roof’ ga je op zoek naar het gestolen verbond. Een spannende race brengt je door het centrum van Zwolle naar bekende plekken waar je spelenderwijs meer over de Hanze te weten komt.
Deze Escape is tot eind 2025 te spelen en start in ANNO Stadsmuseum Zwolle.
29 May 2024 – 31 December 2024
Elke woensdagmiddag is de Erfgoedhotspot in ANNO Stadsmuseum Zwolle geopend voor het publiek. Als bezoeker…
Lees meer08 June 2024 – 14 December 2024
Elke tweede zaterdagmiddag van de maand is de Erfgoedhotspot in ANNO Stadsmuseum Zwolle geopend voor…
Lees meer26 September 2024 – 26 September 2024
Stichting Hart voor Zwolle gaat de strijd aan tegen eenzaamheid tijdens de Week tegen Eenzaamheid.…
Lees meerIn het hart van het historische stadscentrum van Zwolle vind je ANNO Stadsmuseum Zwolle. Een plek waar de verhalen van de stad verteld worden, van vroeger én van nu. Bovendien vind je er een unieke binnentuin die een oase van rust vormt naast de drukte van de stad. Zin om even weg te dromen bij Zwolle? Dat kan bij Stadsmuseum ANNO!
Droom jij mee? Plan hier je bezoek.
ANNO is een museum dat gemaakt wordt met, voor en door Zwollenaren. We zijn continu op zoek naar MeeMakers die zich in willen zetten voor onze projecten. Wil jij als MeeMaker bij ANNO aan de slag? Bekijk dan onze vacatures of stuur een mail naar info@anno.nl
Meer weten? Kijk hier.
Wij accepteren vanaf nu de museumkaart in het museum. Hiervoor hoef je geen kaartje te kopen, op vertoon van je museumkaart kun je naar binnen!
Een spannend en bijzonder archeologisch onderzoek op een archeologisch rijksmonument. Op dit moment graven archeologen op de plek waar in de middeleeuwen het beruchte kasteel Voorst heeft gestaan dat in 1362 is verwoest.
Op de hoogte blijven van hun bevindingen? Dat kan door HIER de blog die de archeologen schrijven te lezen.
Beluister de podcast PODCASTEEL VOORST over de opgravingen HIER.
Alle vrijheidsverhalen van Zwollenaren die we verzameld hebben. Bekende, maar ook onbekende verhalen. Ontroerend, spannend, soms oncomfortabel en recht uit het hart. Deze verhalen vertellen de geschiedenis van vrijheid in Zwolle.
Alle verhalen lezen? Klik HIER.