Nieuw onderkomen voor poppodium Hedon

Nadat Hedon verhuist naar de Burgemeester Drijbersingel groeit het uit tot prijswinnend poppodium. Concerten en events trekken veel muziekliefhebbers.

Bij de oprichting in 1973 is Hedon gevestigd aan de Rembrandtlaan. 23 Jaar later vindt het een nieuw onderkomen in popcentrum De Branie, aan de rand van de binnenstad. Dit geeft een enorme impuls aan het podium dat ruimte schept voor grote en kleine concerten en events. Liefhebbers kunnen kiezen uit een breed assortiment aan muzieksmaken: van pop en rock tot jazz en metal. Hedon groeit uit tot een begrip en wint op de nieuwe locatie verschillende prijzen. Zo krijgt het in 2005 en 2012 de onderscheiding voor het Beste Poppodium van Nederland. En de ontwikkelingen gaan door.

In 2014 heropent Hedon in een compleet verbouwd pand. Het gebouw is nagenoeg tot de grond afgebroken en opnieuw opgebouwd. Er zijn twee gloednieuwe zalen, professioneel ingerichte oefenruimten en veel meer. Met de uitbreiding kan het poppodium aanzienlijk meer bezoekers ontvangen: 850 in plaats van 500. In de kleine zaal kan opkomend talent zich aan een 200-koppig publiek laten horen.

Een jaar na de verbouwing ontvangt Anne Riemersma, directeur van Hedon, een onderscheiding van de Nederlandse branchevereniging van poppodia en -festivals (VNPF) voor haar leiderschap. Het Zwolse Hedon heeft een serieuze plek in de Nederlandse muziekwereld verworven.