Verhalen over Zwolle: Stadspaleis aan de stadsmuur

Historie, bestemming en toekomst Koestraat 10 12 14

Op vrijdag 24 maart bent u van harte welkom bij de volgende avond in de reeks ‘Verhalen over Zwolle’. Tijdens deze avonden nemen we u mee in de bijzondere geschiedenis van de stadsmuur en de daaraan gebouwde panden aan de Koestraat.

Stadspaleis aan de stadsmuur

Koestraat 10-14 kent een fascinerende bouwgeschiedenis die door bouwhistorisch onderzoek is blootgelegd. De huizen zijn oorspronkelijk tegen de middeleeuwse stadsmuur gebouwd en in de loop der eeuwen tot ware stadspaleizen uitgegroeid. Na restauratie krijgen de panden nu een nieuwe functie als woonzorglocatie. Op deze avond neemt bouwhistoricus Peter Boer u mee in de highlights en bijzondere vondsten over de bouwgeschiedenis van de panden en gaat hij dieper in op het verhaal van de hier gelegen stadsmuur. Architect Pieter Diks vertelt over de restauratie, de nieuwe functie en de manier waarop de historische waarde van de eeuwenoude panden daarbij behouden blijft.

Muziek: ArtEZ conservatorium

Organisatie: Afdeling Erfgoed gemeente Zwolle en Zwols Architectuur Podium

Muziek

De muziek wordt verzorgd door studenten Marleen Rodijk (zang) en Thomas Hagemeijer (gitaar) van de Jazz & Pop opleiding van van het ArtEZ conservatorium. Hun nummers variëren tussen Engelstalige pop en Nederlandse kleinkunst.