Turning Pages

ANNO Stadsmuseum Zwolle is vanaf 20 april 2024 het podium van modefotograaf en kunstenaar Jasper Abels. Als fotograaf werkte Abels o.a. voor Vogue, Vanity Fair en Harpers Bazaar. Hij exposeerde op plekken als Kunstmuseum Den Haag en No Hero Delden. In Turning Pages maakt Abels met bekende modellen en namen als Koen Pieter van Dijk, Kelly van der Veer en Jurre Geluk autonoom werk waarin vrijheid centraal staat. Abels maakt de historische verhalen van Zwolle actueel met poëtische schoonheid.

Een sprookjesachtige wereld
met een duister randje

Tickets bestellen

Bijzonder aan de expositie Turning Pages in Zwolle is dat Abels voor het eerst werkt met historische verhalen en het fotoarchief van Dolf Henneke als inspiratiebron. Abels selecteerde vijf verhalen die onlosmakelijk verbonden zijn met zijn leven en met de stad die hij 20 jaar geleden leerde kennen. Hier merkte Abels dat hij zichtbaar zichzelf kon zijn.

“In Zwolle kreeg ik ruimte voor al mijn kleur en fleur”

Tickets voor Turning Pages

Biografie Jasper Abels

Jasper Abels (1987) wordt geboren in Tubbergen. Hij groeit op in het karakteristieke Twentse landschap en ontdekt daar zijn fascinatie voor natuur, dieren en mythische sprookjes en wezens. Het zijn de belangrijkste ingrediënten voor zijn latere signatuur. Na zijn afstuderen aan het Cibap te Zwolle en de Royal Academy of Art in Den Haag werkt Abels voor verschillende internationale opdrachtgevers en verdeelt hij zijn tijd tussen Milaan, Londen, Parijs en Twente.

Abels’ vrije werk is niet in één stijl of discipline te vangen. Van fotografie tot collagekunst en van film tot lichtprojectie, hij is een multidisciplinair kunstenaar die moeilijke onderwerpen niet schuwt. In Turning Pages zoekt Abels de grenzen van zijn talent op en brengt hij een ode aan de vrijheid. Kunst met een krachtige boodschap:

“iedereen heeft het recht om te zijn wie ze zijn”.

Germa Greving – Directeur ANNO Stadsmuseum Zwolle

“Het is de eerste keer sinds de opening in 2022 dat een kunstenaar de kans krijgt om te exposeren in de vijf zalen van het achttiende-eeuwse Drostenhuis. Het werk van Abels laat erfgoed en kunst samensmelten en tilt het museum naar een hoger niveau.”

Tickets bestellen