Zwolse Zoekplaatjes

Zwolse Zoekplaatjes

De collectie van persfotograaf Dolf Henneke werd in 2016 bij Historisch Centrum Overijssel ondergebracht. Een bijzondere collectie foto’s van Zwolle uit 1945-1976. In de collectie van bijna 45.000 foto’s zien we een stad die zichzelf na de oorlog weer oppakt, waar gewerkt wordt aan de toekomst, cultuur wordt bedreven en nieuwe wijken worden gebouwd.

Een groep met vrijwilligers zijn volop bezig om het digitaliseren van deze collectie te realiseren, weliswaar zonder beschrijvingen bij de foto’s maar met zoveel mogelijk een tijdindeling en soms thematische onderwerpen. De context van veel foto’s is daardoor niet bekend: wie staan er op de foto, waar en wanneer is de foto genomen en wat is het verhaal achter de foto? Deze verhalen wil ANNO bij de Zwollenaren gaan ophalen.

In samenwerking met WijZ Welzijn start ANNO vanaf oktober met het pilotproject ‘Zwolse Zoekplaatjes.’ Dit project levert enerzijds nieuwe informatie op over de foto’s voor het archief, en resulteert anderzijds in leuke gesprekken tussen Zwollenaren die een schat aan misschien nu nog wel onbekende of vergeten Zwolse verhalen met zich meedragen.