Wie is Thomas?

Wie is Thomas?

Hier start jouw zoektocht naar Thomas a Kempis. Wie is deze man, wat is zijn impact en mogen we hem met recht de grootste influencer uit Zwolle noemen? Ontdek het zelf en lees snel verder over Thomas op ww.wieisthomas.nl.

In een 8-delige videoserie gaat Zwollenaar Thomas op onderzoek uit naar het verhaal van Thomas a Kempis. Deze serie start op zondag 25 juli en gaat wekelijks uitgezonden worden via ons YouTube-kanaal. Dit najaar zal de complete film te zien zijn op RTV Oost.

Project: Wie is Thomas?
In Zwolle komt de naam Thomas a Kempis veel voor, maar wie was hij eigenlijk? ANNO, museum in de maak, gaat op zoek naar zijn verhaal en nodigt jou uit om te mee te gaan op ontdekkingstocht langs de verschillende plekken in en om de stad om erachter te komen wie Thomas nu precies was.

Dit kan je doen door de plekken te bezoeken waar ze je veel meer kunnen vertellen over Thomas, door zelf in de archieven van het Historisch Centrum Overijssel te duiken of door op onderzoek uit te gaan naar de bijzondere monumenten van onze stad die je meer over hem kunnen vertellen via de afdeling Erfgoed van de Gemeente Zwolle. Ook helpt ANNO je graag een handje bij jouw zoektocht naar Thomas met onze vlogserie en audiotour.

Tijdens de audiotour word je meegenomen door de binnenstad van Zwolle langs de verschillende plekken die zijn verbonden aan Thomas. Zo loop je langs de muurschildering in de Goudsteeg waarop een groot portret van Thomas a Kempis is te vinden. Dit portret is ontstaan door een samenwerking tussen Trotse Muren en ANNO omdat we dit jaar stilstaan bij de 550ste sterfdag van Thomas a Kempis die op 25 juli 1471 is overleden.

Wist je trouwens dat Thomas in zijn tijd een behoorlijke influencer was? Zijn wijze spreuken maken vandaag de dag nog steeds veel impact en het meest bekende boekwerk dat aan Thomas wordt toegeschreven, is Imitiatione Christi (De navolging van Christus). Dit boek staat bekend als een van de meest vertaalde en meest gedrukte boeken ter wereld. Het gaat dan ook al eeuwen de wereld over en daardoor kunnen we Thomas een oprechte influencer noemen van toen en nu!

De campagne ‘Wie is Thomas?’ is tot stand gekomen in samenwerking met studenten van het Cibap.

Nieuws