Expositie

In de expositie ‘Vrijheidsverhalen van Zwollenaren’ staan we stil bij onze vrijheid van toen en nu, maar deze bijzondere tentoonstelling is nog lang niet af. De expositie groeit continu door de nieuwe inzendingen van Zwollenaren en ook jij kunt hieraan bijdragen. 

De expositie ‘Vrijheidsverhalen van Zwollenaren’ is gratis toegankelijk* en wekelijks mee te maken aan de Sassenstraat 11 in Zwolle van 2 september t/m 19 december 2020. Om je bezoek zo prettig en veilig mogelijk te laten verlopen hebben wij coronamaatregelen getroffen op onze locatie.

Deze expositie wordt gemaakt met, door en voor Zwollenaren. Ook jij kunt hieraan bijdragen. Heb jij een vrijheidsverhaal? Deel het met ons door langs te komen aan de Sassenstraat 11 of laat hier hieronder jouw vrijheidsverhaal achter!

*in de toekomst gaat het museum wel met betaalde toegangstickets werken

Onze openingstijden:
Donderdag 11.00 – 17.00 en 19.00 – 21.00 uur.
Vrijdag 11.00 – 17.00 uur
Zaterdag 11.00 – 17.00 uur.

Rondleiding door Zwolle
Zaterdag 5 september geeft Stadswandeling Zwolle in samenwerking met HCO en ANNO speciale rondleidingen door Zwolle om het verhaal van Zwolle in de Tweede wereldoorlog te vertellen. De rondleidingen starten om 10.30, 12.30 en 14.30 uur en duren 2.5 uur. De expositie is een onderdeel van de rondleiding. De rondleidingen zijn gratis, maar er is beperkt plek. Aanmelden kan via info@anno.nl.

Al wat vrijheidsverhalen lezen lezen?
Bekijk ze hier. 

Maak mee

Deze site wordt beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

 

Alle inzendingen -vrijheidsverhalen met voorwerpen- en herinneringen worden gewaardeerd: van oorlogsherinneringen tot hedendaagse verhalen rondom vrijheid. Na inzending bekijken we of we jouw vrijheidsverhaal en het voorwerp gaan opnemen in de expositie.