Langs de oever van de Aa

Wandelroute

Wandel, luister en maak mee.  Ook in deze tijd blijft ANNO je de verhalen van Zwolle vertellen. In samenwerking met Zwolle Unlimited hebben wij een audiotour ontwikkelt: Langs de oever van de Aa. Deze route maakt onderdeel uit van Winters Zwolle. 

Het riviertje de Aa stroomt nog altijd door de binnenstad van Zwolle; maar verborgen onder de stenen van de straten. Daar, langs die oevers, spelen de historische verhalen zich af die audioverteller Bernadet van der Veen jou vertelt. Menshoge illustraties, muziek- en geluidsfragmenten begeleiden je op je tocht. Bernadet van der Veen vertelt je over de enorme watersnoodramp die plaats heeft gevonden in Zwolle, en ze verhaalt over de haven. Je hoort wie nu eigenlijk wie, of wát, die juffers nu eigenlijk waren, en wat dat te maken heeft met de Jufferenwal. Deze route gaat over de impact van de vele rivieren en kanalen die zich langs en door Hanzestad Zwolle slingeren; over wat het water heeft gebracht, en wat het water heeft genomen… Deze route werd gemaakt in samenwerking met ANNO, museum in de maak.

Blijf in beweging, maar doe dit verantwoord en houd je ook tijdens deze wandeling aan de laatste maatregelen die door het kabinet zijn getroffen. Zo blijven we voor elkaar zorgen.

Meer weten? Hier kun je terecht voor de laatste informatie en tickets. 

 

Wandel, luister en maak mee. Ook in deze tijd blijft ANNO je de verhalen van Zwolle vertellen. In samenwerking met Zwolle Unlimited hebben wij een audiotour ontwikkelt: Langs de oever van de Aa. Deze route maakt onderdeel uit van Winters Zwolle. 

Het riviertje de Aa stroomt nog altijd door de binnenstad van Zwolle; maar verborgen onder de stenen van de straten. Daar, langs die oevers, spelen de historische verhalen zich af die audioverteller Bernadet van der Veen jou vertelt. Menshoge illustraties, muziek- en geluidsfragmenten begeleiden je op je tocht. Bernadet van der Veen vertelt je over de enorme watersnoodramp die heeft plaatsgevonden in Zwolle, en ze verhaalt over de haven. Je hoort wie nu eigenlijk wie, of wát, die juffers nu eigenlijk waren, en wat dat te maken heeft met de Jufferenwal. Deze route gaat over de impact van de vele rivieren en kanalen die zich langs en door Hanzestad Zwolle slingeren; over wat het water heeft gebracht, en wat het water heeft genomen… Deze route werd gemaakt in samenwerking met ANNO, museum in de maak.

Blijf in beweging, maar doe dit verantwoord en houd je ook tijdens deze wandeling aan de laatste maatregelen die door het kabinet zijn getroffen. Zo blijven we voor elkaar zorgen.