Sessie 3: Terugblik prentenboek

’t Zwolse Prentenboek

Met voor en door Zwollenaren

’t Zwolse Prentenboek, hét boek waarmee we het Zwolse erfgoed spelenderwijs doorgeven aan de allerkleinsten. Samen met jonge Zwolse ouders geven we dit prentenboek vorm door middel van kleinschalige, interactieve themasessies. Na het bespreken van iconische Zwolse locaties en de verhaallijn namen we begin augustus de illustraties voor het prentenboek onder de loep.

Op een warme zomerdag ontmoetten we de deelnemers in ons pand aan de Sassenstraat, waar illustrator Ruben Gringhuis een mini-tentoonstelling van zijn uitgewerkte illustraties liet zien en om feedback vroeg. In hoeverre kon hij spelen met de vorm van de gekozen gebouwen? Welk personage op de schetsen sprak de deelnemers het meest aan?

De jongste, tweeënhalf jaar oud, wees het karakter in de vorm van een vogel aan. Het idee voor een zoekspel door het prentenboek viel bij de peuter ook goed in de smaak. Samen met haar moeder speurde ze vol enthousiasme naar de te zoeken items op de schetsen. De groep gaf ons waardevolle feedback op de vormgeving van het hoofdpersonage en droeg mooie suggesties aan voor overige personages en het zoekspel.

Medio september gaan we tijdens de vierde en tevens laatste sessie samen aan de slag met de PR van het prentenboek. We buigen ons dan over de vraag hoe we het prentenboek het best in de markt kunnen zetten. Stukje bij beetje komt ’t Zwolse Prentenboek zo tot leven.

Foto’s: impressie derde themasessie
Fotograaf: Vera van der Sluis