Plan je bezoek

Het museum

ANNO is gehuisvest aan de Melkmarkt 41, in het monumentale Drostenhuis en de naastgelegen nieuwbouw. 

Adres
ANNO, Museum in de maak
Melkmarkt 41
8011MB Zwolle

Contact
T: 0383030269
Vragen via info@anno.nl
Reserveringen via reserveringen@anno.nl

Openingstijden en kosten
Maandag: gesloten
Dinsdag t/m zondag: 10:00-17:00 uur

Het nieuwbouwgedeelte van museum ANNO is gratis toegankelijk. Voor het Drostenhuis werkt ANNO met betaalde toegangstickets.

Toegangstickets Drostenhuis
Ticket regulier      € 7,50
Ticket jeugd <18   € 5,50

Begane grond (gratis toegankelijk)
Via het moderne, glazen gedeelte kom je het museum binnen. Hier staat een MeeMaker klaar om je te ontvangen en je meer te vertellen over ANNO.

Direct links is een blauwe ruimte die ‘Ontmoet Zwolle’ heet. Hier word je in vogelvlucht meegenomen door de geschiedenis van de stad aan de hand van een film. Geschiedenis is nooit af en daarom werkt ANNO continu aan nieuwe verhalen. Bijvoorbeeld in de naastgelegen ruimte: ‘Archeologie & Bouwhistorie’. Hier ontdek je hoe archeologen en bouwhistorici van de afdeling Erfgoed van de gemeente Zwolle elke dag weer een nieuw stukje geschiedenis ontdekken en hoe ze van een vondst naar een verhaal gaan. Vanaf de entreehal op de begane grond heb je ook toegang tot de Museumwinkel waar je leuke, unieke producten koopt over Zwolle. Ook kan je doorlopen naar het ANNO Café waar je terecht kan voor een heerlijke Zwolse maaltijd en in de Museumtuin heb je goed uitzicht op de iconische Peperbus.

Eerste verdieping (gratis toegankelijk)
Neem je via de entreehal de trap naar boven? Dan kom je uit op de ‘Verdieping’. Ieder onderzoek start met een vraag. Soms krijg je het antwoord dat je verwacht en andere keren ontstaat er een compleet nieuw verhaal. Wanneer de specialisten klaar zijn met hun werk laat ANNO zien wat ze hebben ontdekt. Hier ontdek je hoe onderzoeksresultaten ons nieuwe inzichten kunnen opleveren en dat geschiedenis altijd in de maak blijft, net als het museum.

Op de eerste verdieping vind je ook het ‘Archief. Dit is de ruimte waar je onderzoek kunt doen in de archieven van de stad die worden beheerd door Collectie Overijssel. MeeMakers helpen je graag mee om meer te ontdekken over jouw Zwolse stamboom.

In het ‘Lokaal’ leren bezoekers van jong tot oud meer over het Zwolse erfgoed. Maak mee door zelf te onderzoeken, vragen te stellen en bronnen te bekijken. Kom jij ook langs met je klas, collega’s of alleen om meer over het erfgoed van Zwolle te leren?

Het huis van Zwollenaren (entreeticket)
In het monumentale Drostenhuis worden de verhalen van Zwollenaren verteld. Zwolle is een stad van mensen. Mensen met grote, sterke, mooie, bijzondere en soms ook schrijnende verhalen. De stad is de optelsom van al haar bewoners en hun verhalen, van vroeger en van nu. In het Drostenhuis ontmoet je een paar van deze bekende en ook onbekende Zwollenaren. Ze vertellen je wat Zwolle voor hen betekent heeft én zij voor Zwolle.

ANNO Café
Je kunt bij ons terecht voor een heerlijke Zwolse lunch of een ANNO koffie. Kijk op de menukaart van het ANNO Café voor alle mogelijkheden.

Zaalverhuur en arrangementen
ANNO heeft verschillende locaties die geschikt zijn voor zowel kleinere als grotere evenementen. Denk aan de monumentale Drostenkeuken, het ANNO Café of de Blokzijlkamer. We kijken graag samen met jou welke locaties het meest geschikt zijn en welke inrichting het beste bij jouw wensen past. Daarnaast adviseren wij jou graag over de horecamogelijkheden en andere arrangementen bij het museum in de maak.

Meer weten over de mogelijkheden? Stuur dan een e-mail naar reserveringen@anno.nl