Opening De Blauwvingers en het verraad van Zwolle

De Blauwvingers en het verraad van Zwolle

1 november 2021, Zwolle – ‘’Negenhonderdachtennegentig, negenhonderdnegenennegentig, duizend! Duizend koperen stuivers heb ik geteld en ik heb geen blauwe vingers! Vrienden, ze willen ons wijsmaken dat we blauwe vingers kregen omdat we ooit heel veel stuivers moesten tellen. Blauwvingers, zo noemen ze ons. Maar geloof het niet! Het is niet waar! Zal ik vertellen waar de legende van ‘de Blauwvingers’ wel mee te maken heeft?’’

Zo begint het spannende verhaal dat wordt, verteld door de poortwachter van de Sassenpoort. Dit verhaal maakt onderdeel uit van het nieuwe educatieve project ‘De Blauwvingers en het verraad van Zwolle’. Dit project geeft basisschoolleerlingen van groep 5 en 6 uit Zwolle en omstreken spelenderwijs de kans om te ontdekken hoe ze toch aan die blauwe vingers zijn gekomen.

Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media Arie Slob, burgemeester Peter Snijders en de kinderen van de Zwolse basisschool de Ark hebben samen dit nieuwe project bij de Sassenpoort feestelijk geopend door een lint door te knippen. Daarna konden de aanwezigen naar binnenlopen om zelf de waarheid te ontdekken over de legende van ‘de Blauwvingers’.

Dit project wordt aangeboden door de Sassenpoort en ANNO, Museum in de Maak en is in opdracht van gemeente Zwolle. Ben jij nieuwsgierig geworden naar dit project? Lees dan hier snel verder.

Fotograaf: Diana Wilmink