Verbind jij de Hanze in de 21ste eeuw?

Connect the dots en vind het Verbond !

Zonder Hanzeverbond, geen bewijs! De Hanze staat op losse schroeven in Zwolle, want het ondertekende verbond is verdwenen uit het Stadsmuseum.

Van de dief ontbreekt elk spoor. Betekent dit dat Zwolle ineens geen Hanzestad meer is? In deze spannende tocht die je voert langs verschillende bekende Zwolse locaties, gaan jij en je onderzoeksteam op zoek naar het verdwenen document.

Herstel de eer van Zwolle en breng het verbond terug!

Verbind jij de Hanze in de 21e eeuw?

Geschikt vanaf 12+

De Hanze escape is voor avonturiers, onderzoekers en speurneuzen die op een speelse manier meer over het Hanze verleden van Zwolle te weten willen komen.

Je gaat er met je team op uit en komt langs historische plaatsen die van belang zijn geweest in de Hanzetijd. Onderweg los je het mysterie van het verdwenen Hanzeverbond op.

Direct reserveren

Klik op een van de data en reserveer een tijdblok! 

Carnaval des Animaux in de museumtuin

Tijdens de Hanze Escape kom je nog een bijzondere verbinding tegen. Zwolse kunstenaar Pim Trooster creëerde in verbinding met het erfgoed van zijn familie, dat bestond uit houthandelaren, de beeldenserie ‘Carnaval des Animaux’. Een viertal houten beelden gemonteerd op Bentheimer zandsteen.

 

De grillig gevormde beelden van hout en verf  kunnen worden gezien als geabstraheerde dierfiguren. Een stierenkop, een neushoornkop, een opstijgende vogel en een zwevende hond. Een verrijking in de museumtuin en een prachtige toevoeging op de Hanze Escape!

Contact

ANNO, Museum in de maak
Melkmarkt 41
8011MB Zwolle

T: 038-3030269
@: info@anno.nl

Openingstijden en kosten

Maandag: gesloten
Dinsdag t/m zondag: 10:00-17:00 uur

Het nieuwbouwgedeelte van museum ANNO is vrij toegankelijk. Voor het Drostenhuis werkt ANNO met betaalde toegangstickets.

Steun en fondsen

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Zwolle, VriendenLoterij, provincie Overijssel, het Mondriaan Fonds, VSBFonds en BPD Cultuurfonds.