Germa Greving nieuwe directeur bestuurder Stichting Allemaal Zwolle

De Raad van Toezicht van Stichting Allemaal Zwolle is verheugd aan te kondigen, dat zij per 1 september Germa Greving heeft benoemd tot directeur-bestuurder. Met een achtergrond als historica en een passie voor erfgoed en publieksgeschiedenis, gaat Germa vol enthousiasme deze nieuwe uitdaging aan.

Germa: “Ik ben trots dat ik me mag inzetten om de Zwolse verhalen een podium te geven. Dat doe ik niet alleen, dat is het leuke aan ANNO: iedereen kan ‘meemaken’. Je kan meemaken op twee manieren: mee ervaren en beleven, maar ook zelf actief helpen om het verhaal van Zwolle te maken.”

Eerder was Germa directeur van Museum het Pakhuis in Ermelo. De ervaring die zij daar heeft opgedaan neemt ze mee naar ANNO waar haar een mooie opdracht wacht.

“ANNO is het (t)huis van, voor en door Zwollenaren en toeristen van de stad. Het is bovendien een unieke plek: museum, archief, archeologie, bouwhistorie en monumenten komen samen; een samenwerking om erfgoed de aandacht te geven die het verdient. Daarnaast bulkt de stad van enthousiaste culturele organisaties en creatieve makers. Er is veel potentie tot samenwerking waar uiteindelijk de hele stad beter en mooier van wordt. Ik vind het een eer om daar een bijdrage aan te mogen leveren.”

Museum ANNO is een unieke samenwerking tussen Stichting Allemaal Zwolle, Collectie Overijssel en de afdeling Erfgoed van de gemeente Zwolle. Samen brengen deze partners verhalen uit Zwolle tot leven. Het unieke concept van ANNO is Germa met haar interesses en ervaring op het lijf geschreven.

“Zwolle ademt historie, dat merk ik wanneer ik door de stad loop: verstopt in de grond onder je voeten, verborgen achter de gevels, of het torent hoog boven je uit in de lucht. Achter al die plekken in de stad zitten verhalen. Het zijn verhalen van mensen die lang of korter geleden de stad bewoonden of bezochten. Al die verschillende verhalen en perspectieven geven de stad kleur. De geschiedenis blijft constant in beweging. Zwolle maakt mij nieuwsgierig: wat voor verhalen zijn er nog meer te ontdekken?”

Germa zal de komende jaren de koers die ANNO vaart voortzetten en een actieve bijdrage leveren aan het toekomstige succes van het stadsmuseum.

“ANNO wil je aan het denken zetten, je aan het werk zetten, wil dat je meemaakt. Het programma van dit najaar bruist van de activiteiten voor jong en oud. Ik ga er samen met een groep gedreven mensen hard aan werken om dit in het museum aan de Melkmarkt ook te laten bruisen. Geschiedenis is overal om ons heen en is ook van en voor iedereen. Dus stilzitten is er niet bij: ANNO wil de verborgen verhalen in de stad zichtbaar maken, op historische locaties en ook bij jou in de wijk. Dat maakt ANNO zo’n ontzettend leuke plek om te gaan werken.”