FAQ ANNO
Op deze pagina vind je de antwoorden op de FAQ ANNO, ofwel: de veelgestelde vragen van museum ANNO.
Waarom heet het museum in de maak?
ANNO is een museum met een wisselende collectie en wordt gemaakt met, voor en door Zwollenaren. ANNO stelt de collecties open voor iedereen, om ze te verrijken met nieuwe verhalen. Zo blijft er gemaakt worden aan het museum.
Waarom is gekozen voor de naam ANNO?
Wanneer ANNO wordt gevolgd door een jaartal, verwijst het naar een specifiek moment in de geschiedenis. Stadsmuseum ANNO staat voor een nader te bepalen moment in de tijd van Zwolle en de regio. ANNO verbindt de verhalen over Zwolle uit het heden, verleden en de toekomst.
Hoe groot is het team van ANNO?
Het kernteam van ANNO bestaat uit negen medewerkers van stichting Allemaal Zwolle, vier medewerkers van de afdeling Erfgoed van de gemeente Zwolle en drie medewerkers van Collectie Overijssel. Daarnaast beschikt ANNO over een uitgebreid netwerk aan vrijwilligers, horecamedewerkers en professionals.
Wie doet wat binnen ANNO?
Stichting Allemaal Zwolle is verantwoordelijk voor de exploitatie van het museum. Daaronder vallen de museumwinkel, het ANNO café en het organiseren van publieksactiviteiten zoals rondleidingen, stadswandelingen en educatieve programma’s voor het basis- en voortgezet onderwijs. Meemaken en mee maken staan hierin centraal. Collectie Overijssel draagt bij met inhoudelijke historische kennis en collectiestukken. De afdeling Erfgoed van de gemeente Zwolle is verantwoordelijk voor de archeologietak binnen het museum.
Wat betekenen meemaken en mee maken?
Meemaken verwijst naar het interactieve karakter van ANNO en gaat over ervaren. Mee maken verwijst naar de actieve rol die voor de Zwollenaar is weggelegd in de ontwikkeling van de content van ANNO.
Wat doet een Democratisch Programmeur bij ANNO?
De Democratisch Programmeur zorgt voor de programmering van ANNO. Daarbij houdt hij rekening met de wensen van het publiek en werkt hij samen met andere organisaties in Zwolle.
Wat doet een Educatief Bouwer bij ANNO?
De Educatief Bouwer ontwikkelt educatieve activiteiten voor leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs en werkt daarbij samen met partners uit het beroepsonderwijs. Naast educatieve activiteiten voor scholen zet de Educatief Bouwer ook educatieve activiteiten op voor volwassenen en specifieke doelgroepen.
Hoe is ANNO ontstaan?
ANNO is ontstaan vanuit de wens om museum, archeologie, bouwhistorie, monumenten en archief te vestigen op één plek onder één naam. ANNO is een initiatief van Stichting Allemaal Zwolle, Collectie Overijssel en de afdeling Erfgoed van de gemeente Zwolle. Op 31 oktober 2019 werd de samenwerking van deze organisaties onder de verzamelnaam ANNO aan de Zwolse gemeenschap gepresenteerd.
Is ANNO het nieuwe Stedelijk Museum van Zwolle?
ANNO is niet het nieuwe stedelijk museum van Zwolle. Het Stedelijk Museum kende een klassieke benadering, ANNO is een eigentijds museum waarbij de Zwollenaar een actieve rol heeft in de ontwikkeling van de content. De enige overeenkomst tussen beide musea is de locatie: de Melkmarkt 41 in Zwolle.
Welke partijen werken er in het museum?
Stichting Allemaal Zwolle, Collectie Overijssel en de afdeling Erfgoed van de gemeente Zwolle hebben een werkplek in het museum.
Gaat ANNO de horeca uitbesteden?
De horeca van ANNO is ondersteunend aan het museum en is daarom in eigen beheer.
Wat is er in het museum te zien?
Bij ANNO vind je persoonlijke verhalen die je iets over historisch Zwolle vertellen. De collecties van ANNO zijn dynamisch: ze veranderen en groeien, doordat we de collecties openstellen om ze te verrijken met nieuwe verhalen. Heb jij een verhaal over Zwolle? We zijn benieuwd! Mail je ons op info@anno.nl? Wie weet krijgt jouw verhaal dan straks een plek binnen ANNO.
Bij ANNO kun je ook archeologische vondsten uit Zwolle bekijken én zelf een archeologische vondst inbrengen en determineren. Ook kun je met de archeoloog meekijken hoe hij of zij te werk gaat. In het archief kun je archiefstukken reserveren en bestuderen in een van onze stilteruimtes in het museum.
Is het museum vooral gericht op Zwollenaren of is het museum ook interessant voor toeristen?
Stadsmuseum ANNO is leuk om te bezoeken voor zowel Zwollenaren als voor toeristen. Het museum zorgt voor herkenning, verbinding en inspiratie bij inwoners van de stad Zwolle. Het museum biedt inspiratie en informatie voor toeristen.
Welke vrijwilligerstaken zijn er bij ANNO?
Bij ANNO staan we open voor iedereen om op zijn of haar manier mee te maken aan het museum. We horen graag wat je als vrijwilliger bij ANNO zou willen doen. Taken waar je aan kunt denken, zijn bijvoorbeeld vrijwillige baliemedewerker, vrijwilliger Archief, vrijwilliger Archeologie en Bouwhistorie, vrijwilliger horeca. Belangrijk om te weten is dat je een VOG nodig hebt om bij ons als vrijwilliger aan de slag te kunnen en dat we je vragen een vrijwilligersovereenkomst te tekenen zodat je verzekerd bent wanneer je voor ons aan het werk bent.
Waar kan ik vrijwilligersvacatures bij ANNO vinden?
Vrijwilligersvacatures bij ANNO worden geplaatst op de vacaturebank van ZwolleDoet! Vrijwilligersvacatures worden daarnaast onder de aandacht gebracht op de socialmediakanalen van ANNO.
Hoe kan ik ANNO bereiken?
Je kunt ons telefonische bereiken tijdens onze openingstijden via 0383030269 of door een mailtje te sturen naar info@anno.nl (deze inbox wordt doordeweeks gelezen).
Heeft ANNO ruimte voor een stagiair?
Bij ANNO staan we open voor stagiair(e)s. Aan de hand van de stagevraag kijken we samen met de kandidaat stagiair(e) naar de mogelijkheden voor een stage bij ANNO. Wanneer we een stageplek bij ANNO beschikbaar hebben en hier nog geen stagiair(e) voor hebben gevonden, delen we de stagevacature op onze website en LinkedIn-pagina.
Kan ik bij ANNO een re-integratietraject volgen?
Bij ANNO staan we open voor iedereen om op zijn of haar manier mee te maken aan het museum. We horen graag van je wat je bij ons zou willen leren. Belangrijk om te weten is dat je een VOG nodig hebt om bij ons aan de slag te kunnen. Mail je wensen en gegevens naar info@anno.nl en we nemen contact met je op.
Kan ik een open sollicitatie sturen naar ANNO?
Bij ANNO staan we open voor iedereen om op zijn of haar manier mee te maken aan het museum. We horen graag van je wat je bij ons zou willen leren. Belangrijk om te weten is dat je een VOG nodig hebt om bij ons aan de slag te kunnen. Mail je wensen en gegevens naar info@anno.nl en we nemen contact met je op.
Zijn er vacatures bij ANNO?
Als er vacatures zijn bij ANNO, vind je deze op onze website en op onze LinkedIn-pagina.
Ik heb een auditieve/visuele beperking. Is het museum voor mij toegankelijk?
Jazeker. We vinden het belangrijk dat ANNO voor iedereen toegankelijk is en hebben daar rekening mee gehouden in de inrichting van het museum.
Ik heb een lichamelijke beperking. Is het museum voor mij toegankelijk?
Jazeker. We vinden het belangrijk dat ANNO voor iedereen toegankelijk is en hebben daar rekening mee gehouden in de inrichting van het museum.
Zijn er ruimtes in het museum te huur voor bedrijven of particulieren?
Jazeker. Meer informatie over verhuur vind je hier. Combinaties met rondleidingen of andere activiteiten en koffie of lunch zijn altijd mogelijk. Wil je een ruimte reserveren, stuur dan een mail naar reserveringen@anno.nl.
Waar kan ik parkeren als ik naar het museum wil?
Parkeergarage Maagjesbolwerk (Maagjesbolwerk 84), Q-park Maagjesbolwerk (Maagjesbolwerk 54), Potgietersingel (Potgietersingel 1), Katwolderplein (Katerdijk 2B).
Waar vind ik de dichtstbijzijnde parkeerplaatsen voor mindervaliden?
De dichtstbijzijnde mindervalidenparkeerplaatsen (3 plaatsen) zijn gelegen aan de Ossenmarkt. Om hier te kunnen parkeren, dien je in het bezit te zijn van een gehandicaptenkaart.
Is er een lift aanwezig in museum ANNO?
In het museum is één lift aanwezig. Je vindt de lift tegenover de toiletten op de begane grond. In het museum is een Evac chair aanwezig voor noodgevallen.
Mag mijn hulphond mee naar binnen?
Hulphonden zijn, aangelijnd aan een tuigje, welkom in het museum.
Mag mijn begeleider gratis mee naar binnen?
Bezoekers die niet zelfstandig door het museum kunnen bewegen, mogen een begeleider meenemen. De begeleider mag gratis naar binnen.
In welke taal is de informatie in museum ANNO beschikbaar?
De informatie in museum ANNO is toegankelijk in het Nederlands, (en grotendeels in het;) Engels, Duits en Zwols. Alle teksten zijn geschreven op B1-niveau, wat de informatie ook toegankelijk maakt voor kinderen.
Is het museum toegankelijk voor bezoekers met een loophulpmiddel?
Het museum is toegankelijk voor bezoekers met een loophulpmiddel. Het museum is niet toegankelijk voor bezoekers met een grote scootmobiel.
Wat kost een toegangsticket voor museum ANNO?
Het nieuwbouwgedeelte van museum ANNO is gratis toegankelijk. Voor het Drostenhuis werken we met betaalde tickets. De prijzen vind je op de pagina Contact & Bezoek.
Zijn de toiletten bij museum ANNO voor iedereen toegankelijk?
Ja, de toiletten van museum ANNO zijn voor iedereen toegankelijk. ANNO is aangesloten bij de HogeNood App, wat betekent dat onze toiletten ook toegankelijk zijn voor voorbijgangers met hoge nood.
Wat zijn de openingstijden van museum ANNO?
Museum ANNO is van dinsdag t/m zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.
Ik heb een idee voor het museum. Wie kan ik benaderen met mijn idee?
Wat leuk, we horen graag meer! Mail je idee naar info@anno.nl, dan nemen wij contact met je op.
Mijn vraag staat er niet tussen.
Staat jouw vraag niet tussen de FAQ ANNO? Mail je vraag dan naar info@anno.nl, dan nemen wij contact met je op.