Samenwerking officieel van start

Alle partners hebben zin om samen aan de slag te gaan binnen ANNO

Donderdag 4 juni 2020 ondertekenden de partners van ANNO, het nieuwe museum in Zwolle, een convenant. Dit is het startsein van een unieke samenwerking in Nederland waarbij alle erfgoedcollecties van Zwolle bij elkaar worden gebracht en zich samen presenteren aan het publiek.

ANNO is een initiatief van stichting Allemaal Zwolle, Historisch Centrum Overijssel en de afdeling Erfgoed van de gemeente Zwolle. Met het ondertekenen van het convenant bundelen de initiatiefnemers hun krachten. Stichting Allemaal Zwolle vertelt de persoonlijke verhalen van Zwollenaren, Historisch Centrum Overijssel geeft toegang tot het archief en de afdeling Erfgoed van de gemeente Zwolle maakt erfgoed bereikbaar voor het publiek. ANNO brengt deze expertises samen van, voor en door Zwolle.

 

Alle partners hebben zin om samen aan de slag te gaan binnen ANNO. Vincent Robijn, directeur van Stichting Allemaal Zwolle, vertelt: “in het nieuwe stadsmuseum ANNO gaan we de verhalen over het heden, verleden en de toekomst van Zwolle op een aansprekende manier presenteren: altijd vanuit het menselijke perspectief en gebaseerd op de bijzondere erfgoedcollecties die we samen beheren.’’

Cultuurwethouder Monique Schuttenbeld vult aan: ‘’wij maken het Zwolse verleden van boven en onder de grond tastbaar.’’ Hans Gerritsen, bestuursvoorzitter van HCO, kijkt ook uit naar de samenwerking: ‘’ we kunnen samen het verhaal van Zwolle beter vertellen en daarmee komen we tegemoet aan de belangstelling bij een breed publiek.”

Perspekt Studios realiseert de inrichting van het museum aan de Melkmarkt. In de afgelopen vijftig jaar heeft Perspekt Studios de meest uiteenlopende projecten in de culturele sector tot stand gebracht. Met hun tentoonstelling “Iran Bakermat van de Beschaving” in het Drents Museum wonnen zij verscheidene internationale prijzen.

ANNO wordt gehuisvest aan de Melkmarkt, in het monumentale Drostenhuis en de naastgelegen nieuwbouw. De restauratie en verbouwing op deze locatie is momenteel in volle gang. Verwacht wordt dat ANNO in het voorjaar van 2022 zijn deuren opent. Tot die tijd wordt er op de Sassenstraat 11 hard gewerkt aan het nieuwe museum. Wil je meedenken over het museum in de maak? Stuur dan een mail naar info@anno.nl.