ANNO praat je bij!

De verbouwing aan de Melkmarkt

Begin juni tekenden Allemaal Zwolle, Historisch Centrum Overijssel en gemeente Zwolle het samenwerkingsconvenant en nu zijn we al zo ver dat we heel wat mooie dingen mogen delen! Het nieuwe museum opent naar verwachting in het voorjaar van 2022 zijn deuren aan de Melkmarkt (Drostenhuis en Nieuwbouw), maar tot die tijd wordt er aan de Sassenstraat 11 al hard gewerkt aan het museum en kun je ANNO daar ook al ervaren. 

 

De verbouwing

De gemeente is als eigenaar van de museale panden aan de Melkmarkt verantwoordelijk voor de restauratie en verbouw. De werkzaamheden zijn in volle gang. Namens de partners Historisch Centrum Overijssel en de gemeente Zwolle is Allemaal Zwolle verantwoordelijk voor het inrichtingstraject van de publieksruimtes. Voor de inrichting is begin 2020 door de drie partners een briefing opgesteld die de opdracht vormt voor de inrichting. Uiteindelijk is de opdracht gegund aan Perspekt Studio’s uit Haarlem. De komende tijd wordt er hard gewerkt aan de inhoudelijke input voor de thema’s en verhaallijnen die te zien zullen zijn in ANNO. Hierbij worden naast de partners zowel historische deskundigen als andere ‘meemakers’ uit de stad en regio betrokken.

Ondertussen op de Sassenstraat

Naast dat er hard gewerkt is aan deze website, schittert sinds kort een mooie raamsticker op de ramen op de Sassenstraat met de aankondiging van een nieuwe expositie: Vrijheidsverhalen van Zwollenaren.  

 

Vrijheidsverhalen van Zwollenaren

Deze expositie wordt speciaal gemaakt in het jaar dat we 75 jaar bevrijd zijn. Op 2 september 2020 opent ANNO haar deuren en is deze expositie te bewonderen. De expositie groeit continue groeit door nieuwe inzendingen van Zwollenaren. Ook jij kunt hieraan bijdragen. Heb jij een vrijheidsverhaal? Dan kun je het hier aanmelden. Ook al is op de Sassenstraat aanzienlijk minder ruimte dan aan de Melkmarkt, hier kun je het nieuwe museum al wel een beetje proeven. Verhalen over Zwolle uit het verleden, heden en de toekomst waarbij Zwollenaren actief betrokken worden is vernieuwend en is 1 van de dingen die het nieuwe museum uniek in Nederland maakt.

’t Zwolse Prentenboekje

Een ander project waar Zwollenaren aan kunnen meemaken, is een prentenboekje voor nieuwe Zwollenaren die geboren worden. Hierin komen prenten van de locaties die het meest iconisch zijn voor de stad. De eerste themasessie vond plaats in de Consistorie van de Grote Kerk. Daar dachten ouders met ons mee over Zwolse locaties die voor toekomstige generaties waardevol zijn om te leren kennen. In de Sassenpoort werd de groep voor de tweede sessie ontvangen. Hier stond de verhaallijn centraal. Zo krijgt het boekje stap voor stap vorm. Op 7 augustus staat er een derde themasessie gepland. Wil je daar bij zijn? Dan kun je jezelf aanmelden via info@anno.nl (vol=vol).

Verhalen over onze Peperbus

ANNO roept op om alle bijzondere verhalen over de Peperbus te delen! Er gaat namelijk een nieuwe animatie komen waarin échte verhalen van Zwollenaren verwerkt worden. Deze animatie komt in de tussenruimte als je de Peperbus gaat beklimmen. Jouw verhaal over de Peperbus kun je delen via deze website.