ANNO ontvangt financiële bijdrage

Stadsmuseum ANNO ontvangt opnieuw landelijke financiële bijdrage

Stichting Allemaal Zwolle ontvangt voor de ontwikkeling van ANNO, het nieuwe stadsmuseum van Zwolle, opnieuw een landelijke financiële bijdrage. VSBFonds draagt €75.000 bij aan het project.

Vincent Robijn, directeur-bestuurder van Allemaal Zwolle, is verheugd over het nieuws: “Na de eerdere toekenning door het Mondriaan Fonds en de provincie Overijssel is dit opnieuw een hele mooie bevestiging dat we met ANNO een actueel en vernieuwend concept hebben ontwikkeld om het erfgoed van Zwolle door een breed publiek te laten meemaken en mee maken. Ik ben echt heel blij met deze waardering die het mogelijk maakt om ANNO vanaf de start nog beter neer te zetten!”

ANNO is het nieuwe stadsmuseum van Zwolle, maar is meer dan alleen een museum. ANNO is een plek waar Zwollenaren en andere bezoekers de verhalen van de stad en regio meemaken én mee maken. Meemaken staat voor beleven, kennismaken en je deel voelen van de Zwolse geschiedenis. Het mee maken bestaat uit onderzoek, dialoog en interactieve publiekspresentaties.

 

ANNO opent naar verwachting in het voorjaar van 2022 zijn deuren aan de Melkmarkt. De partners binnen ANNO, stichting Allemaal Zwolle, Historisch Centrum Overijssel en de afdeling Erfgoed van de gemeente Zwolle, zijn op dit moment druk bezig met het uitwerken van de inhoud en vormgeving voor de Melkmarkt in samenwerking met Perspekt Studio’s uit Haarlem.

ANNO nu al mee te maken
Wil je nu al meer van ANNO zien? Dan kun je alvast een voorproefje komen nemen aan de Sassenstraat 11 waar de expositie ‘Vrijheidsverhalen van Zwollenaren’ momenteel is mee te maken. Laat je eigen vrijheidsverhaal achter en bouw zo mee aan het persoonlijke verhalenarchief van Zwolle. Meer weten over de actuele openingstijden, aankomende activiteiten en laatste ontwikkelingen bij ANNO? Volg ons dan via social media.