Zwolle Pride Festival

Zwolle Pride Festival

Iedereen heeft het recht om te zijn wie je bent en te houden van wie je wilt. Zwolle Pride Festival wil blijvend aandacht vragen voor mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en emancipatie van LHBTI’ers in het bijzonder, waar ook ter wereld.  Zwolle Pride Festival moet een groots feest worden en tegelijkertijd een indrukwekkend pleidooi! 

In samenwerking met Zwolle Pride Festival (ZPF) staat ook ANNO in het laatste weekend van augustus in het teken van de Pride. Tijdens ZPF is het museum in de maak dé plek waar jongeren en gezinnen persoonlijke en soms ook emotionele verhalen delen met het publiek. Maak je mee?

Zwolle Pride Festival bij ANNO op:
Zaterdag 27 augustus van 10:00 – 17:00 uur
Zondag 28 augustus van 11:00 – 17:00 uur

Wat kan je zien? Wat kan je ervaren? En wat kan je doen?

Het Kind-lab
Laat kinderen zelf ervaren en ontdekken wat zij normaal en abnormaal vinden. Maak het mee!

Huis van Diversiteit
Maak kennis met de LHBTIQ+ community en ontdek meer over geaardheid, diversiteit, seksualiteit en acceptatie van jezelf en een ander.

Queer Collective Zwolle
Op zaterdag is de expositie ‘Pride = a riot’ te zien. Aan deze expositie doet o.a. Bart Scholten mee. Bart is één van de personages in het Drostenhuis. Weet jij zijn verhaal te vinden?
Op zaterdag is er een human library, een ‘bibliotheek’ waar je mensen leest in plaats van boeken, en kun je theedrinken.
Op zondag kun je canvas tassen beschilderen.

Foto-expositie 
Er zijn steeds meer regenbooggezinnen. Als je kind ouder wordt, dan wordt het bewuster van de soorten gezinsvormen die er zijn. Kom kijken en luisteren.

Dansvoorstelling Vuur & Vlam produkties – De Omhelzing
“Het gebaar dat de mooiste woorden ter wereld bevat”
De vrijheid om te zijn wie je bent en wilt zijn blijft helaas tot op heden nog op veel plekken in de wereld en in onze samenleving een zoektocht. Discussies van dag tot dag die we niet uit de weg hoeven gaan en moeten blijven voeren, ook al zijn we soms zo verschillend in idealen en ideeën, dialoog zal er altijd zijn. Nog meer de kracht van een warme “omhelzing” die ons tot rust en bezinning laat komen waarbij twee zielen samensmelten en het liefdevol liefhebben centraal staat.

Aanvang show bij ANNO:
Zaterdag 11:30 en 14:20 uur
Zondag 12:00, 14:00 en 15:20 uur

Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Kijk voor meer informatie over wat er te doen is op andere locaties in Zwolle op de website van Zwolle Pride Festival.