Zeg het met bloemen

Deze zomer kun je elke woensdag een leuke workshop doen bij ANNO, Stadsmuseum Zwolle!

Wie ons Drostenhuis bezoekt, ontdekt een huis vól bloemen. Geheel volgens de mode van die tijd, versierde de 18e eeuwse familie Podt de plafonds, haarden en muren met weelderige bloemen. De natuur op haar allervriendelijkst kreeg zo een eigen plek in huis. Ook de kunstenaar Jasper Abels, die deze zomer in het Drostenhuis exposeert, gebruikt opvallend vaak bloemen in zijn fotocollages. Zou hij ‘gewoon’ van bloemen en natuur houden? Of zouden die bloemen iets betekenen?

Woensdag 31 juli organiseert ANNO, Stadsmuseum Zwolle, een workshop waarin je een bloem van stof kunt maken. Textieldocent Carola Bruinink neemt doorschijnende stof in verschillende kleuren mee en leert je hoe je met draad en naald een eigen bloem kunt maken. Omdat de stof doorschijnend is, kun je – superleuk – eigen kleuren mengen. Zo kun je je bloem een eigen karakter geven. Vrolijk, stoer of… ?

Je kunt er een broche van maken, maar zo’n bloem staat ook prachtig op je jas of je etui. Doe net als de familie Podt en Jasper Abels: zeg het met bloemen!