Turning Pages met Jasper Abels

ANNO Stadsmuseum Zwolle is vanaf 20 april 2024 het podium van modefotograaf en kunstenaar Jasper Abels. Als fotograaf werkte Abels o.a. voor Vogue, Vanity Fair en Harpers Bazaar. Hij exposeerde op plekken als Kunstmuseum Den Haag en No Hero Delden. In Turning Pages maakt Abels met bekende modellen en namen als Koen Pieter van Dijk, Kelly van der Veer en Jurre Geluk autonoom werk waarin vrijheid centraal staat. Abels maakt de historische verhalen van Zwolle actueel met poëtische schoonheid.

Jasper Abels (1987) wordt geboren in Tubbergen. Hij groeit op in het karakteristieke Twentse landschap en ontdekt daar zijn fascinatie voor natuur, dieren en mythische sprookjes en wezens. Het zijn de belangrijkste ingrediënten voor zijn latere signatuur. Na zijn afstuderen aan het Cibap te Zwolle en de Royal Academy of Art in Den Haag werkt Abels voor verschillende internationale opdrachtgevers en verdeelt hij zijn tijd tussen Milaan, Londen, Parijs en Twente. Abels’ vrije werk is niet in één stijl of discipline te vangen. Van fotografie tot collagekunst en van film tot lichtprojectie, hij is een multidisciplinair kunstenaar die moeilijke onderwerpen niet schuwt. In Turning Pages onderzoekt Abels de grenzen van vrijheid op en brengt hij in Stadsmuseum ANNO een ode aan de vrijheid. Kunst met een krachtige boodschap:

“iedereen heeft het recht om te zijn wie ze zijn”.

Met de historische context van deze verhalen als basis, interpreteerde Abels de geschiedenis in zijn werk. In diverse media brengt hij de thema’s in kaart en zet hij aan tot nadenken: wie ben jij in onze moderne wereld en hoe ervaar jij je vrijheid? Door terug te grijpen naar historische gebeurtenissen en deze te vertalen in een wereld van fantasie en verbazing, vraagt Abels je anders te kijken naar het heden en de toekomst. Kunst slaat hier een brug tussen het verleden en de toekomst. Duik in de sprookjesachtige wereld die Abels schetst en laat je verbeelding de lege bladzijdes van morgen vullen.

Meer informatie en tickets: TURNING PAGES | JASPER ABELS | ANNO STADSMUSEUM ZWOLLE