4: Tuinsessies bij ANNO

Museum ANNO organiseert tuinsessies

Vier zondagen organiseert ANNO Tuinsessies met muziek van diverse singer-songwriters aangevuld met het vertellen van Zwolse verhalen. Tijdens de vierde en voorlopig laatste editie op zondag 3 juli brengt Fred Goverde prikkelende Nederlandstalige poëzie met een flinke dosis garagerock-attitude. Ook komt verhalenverteller Bernadet van der Veen. Ben je erbij? 

Fred Goverde
Muzikant Fred Goverde maakt aanstekelijke gitaarpop, geïnspireerd door het geluid waarmee bands als The Dandy Warhols en Eels weerstand boden aan de stoeremannenrock van de jaren ’90. Fred brengt de bekende koortjes en rammelende gitaarsound met een eigenwijze, jeugdige energie en messcherpe Nederlandse teksten.

Als The Hives, maar dan in je moerstaal.
Als The Dandy Warhols, maar dan niet stoned.
Met titels als ‘Je Mag Best Weten Dat Ik Nooit Aan Je Denk’ en ‘Huismus Straatkat Kutwijf’.

Bernadet van der Veen
Wat als een klein blauw vogeltje je leven zou kunnen veranderen? Verhalenverteller Bernadet van der Veen liet zich voor de vertelling ‘Onverwachte ontmoetingen’ inspireren door het leven van de jonge Berendina Stoel. Berendina Stoel was een van de eerste vrouwen in de Zwolse gemeenteraad en tevens een van de nieuwste ‘bewoners’ in het Drostenhuis van museum ANNO.

Praktische informatie
ANNO Tuinsessies is gratis toegankelijk.  De vierde en voorlopig laatste editie is op zondag 3 juli en start om 14:00 uur tot 16:30 uur. Je kunt de museumtuin van ANNO bereiken via de Melkmarkt 41 (hoofdingang museum) of via de tuin aan de Voorstraat 32. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Fotograaf: Henk Valkenier