3: Tuinsessies bij ANNO

Museum ANNO organiseert tuinsessies

Vier zondagen organiseert ANNO Tuinsessies met muziek van diverse singer-songwriters aangevuld met het vertellen van Zwolse verhalen. Tijdens de derde editie op zondag 26 juni verzorgen Ruud en Romee van Holi Fools de muziek en vertellen Peter en Toos verhalen. 

Holi Fools
Twee honden, twee mensen en een kat, samen op reis in een veel te klein Volkswagen busje. Met hun cryptische indie folk schijnen ze licht op hun eigen binnenwereld, en misschien op die van jou. Ruud en Romee kleuren niet binnen de lijntjes, wars van conventies in de muziek en in het leven. Hun zelfgebouwde houten yurt midden in een voedseltuin dient niet alleen als thuisbasis, maar ook als muziekstudio. Met hun pure ambachtelijke liedjes, indringende zang en aanstekelijke humor slepen ze je mee in hun muzikale wereld vol kwinkslagen. Verwacht inventief gitaarspel, prachtige arrangementen op de piano, engelachtige klanken van hun zelfgemaakte glazenorgel, en hier en daar een speelgoed synthesizer.

Toos Ligtenberg en Peter Vader
Wie zijn die mensen die vechten voor de vrijheid van een land, een stad? Wie vochten er voor de vrijheid in Zwolle ten tijde van de Tweede Wereldoorlog? Wat bewoog hen? In ‘De nacht van de 13e’ geven vertellers Toos Ligtenberg en Peter Vader het publiek een kijkje in de harten en hoofden van de verzetsmensen, de militairen, de gewone burgers én de bezetter ten tijde van de bevrijding van Zwolle. Échte mensen; mensen die risico’s hebben gelopen, doorzetten, die verliezen moesten dragen. Luister naar de verhalen van jouw stad en koester de verworvenheden.

Praktische informatie
ANNO Tuinsessies is gratis toegankelijk.  De derde editie start op zondag 26 juni om 14:00 uur en duurt tot 16:30 uur. Je kunt de museumtuin van ANNO bereiken via de Melkmarkt 41 (hoofdingang museum) of via de tuin aan de Voorstraat 32. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Ps. De vierde en voorlopig laatste editie van de ANNO Tuinsessies vindt plaats op zondag 3 juli. Meer weten? Kijk dan hier.

Fotograaf: Henk Valkenier.