Reis je Rijk in de zomervakantie bij ANNO!

Zo rijk worden als een Hanzekoopman? Dat kan deze vakantie bij ANNO! Zes weken lang reizen we af naar een andere tijd. Elke week staat in het teken van een ander jaartal, van 1410 tot 1783. Dat betekent ook elke week een andere munt om te verzamelen! En ondertussen is er van alles te doen in het museum.

Ontdekken en meemaken

Zo kun je elke dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag aan de slag in de Ontdekhoek. Maak je eigen Zwolse gebouw, ga aan de slag als Archeoloog of ontwerp een nieuw patroon voor op de muren van het Drostenhuis. Elke dinsdag en donderdag ontmoet je trouwens de archeologen in het echt en kun je ze aan het werk zien in ons Archeolab.

Op woensdag is het workshop-woensdag en is er een workshop te volgen die bij de tijd past. We gaan pottenbakken, steenhouwen, lederen geldbuidels maken en nog veel meer!

Elke vrijdag is het archiefdag. We halen ons meest bijzondere stuk tevoorschijn. Normaal krijgt niemand dit stuk te zien omdat het veilig opgeborgen ligt, maar voor vrijdag-archiefdag mag het even naar buiten. Leuk toch? Daarna kun je aan de slag met je eigen archief als je je archiefdoos vouwt en je eerste herinnering toevoegt.

Wat is er nog meer te doen?

Voor kinderen is er los van de vakantieprogrammering nog veel meer te doen bij ANNO Stadsmuseum Zwolle. Zo kun je deze vakantie de speciale Hanzebingo kaart doen én mag je alles waar een WOOW opstaat pakken, opendoen en gebruiken. Kom bikkelen, dicht dekken of kleed je als edele, er is altijd iets te doen!