Erfgoedhotspot

Elke woensdagmiddag is de Erfgoedhotspot in ANNO Stadsmuseum Zwolle geopend voor het publiek. Als bezoeker kan je zelf meehelpen met actueel archeologisch onderzoek door het sorteren en puzzelen van aardewerk of andere materialen. Het materiaal dat op tafel ligt is nog niet eerder onderzocht en daarmee maak je door mee te helpen deel van het onderzoeksteam.

Het project waar de archeologen nu mee bezig zijn

In 2015 is archeologisch onderzoek uitgevoerd aan de Melkmarkt waar nu de Primark is gevestigd. Op de locatie van het voormalig pand Melkmarkt 7 is een afvalkelder gevonden vol met afval van de bewoners uit de 16-de, 17-de en 18-de eeuw. Het pand, in de 17-de eeuw ook wel De Drie Kaarsen genoemd, is in deze periode bewoond geweest door de families Van Heerde en Steels. Help jij mee om het servies van Derck van Heerde te onderzoeken?

Landelijke samenwerking

De Erfgoedhotspot in ANNO Stadsmuseum Zwolle is één van de ArcheoHotspots in Nederland. De Stichting Archeohotspots heeft zich als doel gesteld om de Archeohotspots te ondersteunen en een landelijk platform te bieden zodat iedereen op een laagdrempelige manier kennis kan maken met archeologie. Kijk voor meer informatie op de landelijke website www.archeohotspots.nl.