ONNA het eendje zoekt kleur

Een vertelvoorstelling voor de allerjongsten. Over de verhalen van Zwolle en het vinden van jouw eigen kleuren.

Archivaris Johannes beheert al jaren het archief van Collectie Overijssel, onderdeel van Stadsmuseum ANNO. Dit archief vertelt alle verhalen van Zwolle. Voor Johannes is het belangrijk dat deze verhalen voor alle museumbezoekers toegankelijk zijn. Ook de allerkleinsten, die nog niet kunnen lezen. En omdat het archief vooral bestaat uit geschreven teksten, heeft Johannes een boek gemaakt zonder letters, waar het verhaal van Zwolle te beleven is! Dit boek staat in de grote hal van het museum.

Ook het eendje ONNA woont in Zwolle. Hij heeft eigenlijk geen idee wie hij precies is en waar hij vandaan komt. Maar daar is hij wel reuze nieuwsgierig naar! Daarom begint hij bij de verhalen in het grote boek van Johannes. Samen gaan ze op zoek naar antwoorden. Tijdens hun zoektocht zien ze vliegende draken, varen ze mee op een Kogge en spreken ze de Zwolse haan Engelbert. Bij elke ontmoeting leert ONNA iets over zichzelf. Langzaam maar zeker krijgt het eendje steeds meer kleur en ontdekt hij wie hij is.

Deze voorstelling duurt 20 minuten. Na afloop kunnen kinderen het grote boek van ONNA bekijken en zelf kleur geven aan ONNA het eendje door het inkleuren van de speciale ONNA-kleurplaat. Ook staat er een glaasje suikervrije ranja voor de kinderen klaar.