Nationale Archeologiedagen bij ANNO Stadsmuseum

Tijdens de Nationale Archeologiedagen is er van alles te beleven bij ANNO Stadsmuseum Zwolle. Geniet tijdens deze dagen van verschillende activiteiten die allemaal te maken hebben met archeologie.

Op bezoek bij de Archeoloog

Altijd al meer willen weten over archeologie? De archeoloog is tijdens de Nationale Archeologiedagen aanwezig in de ErfgoedHotspot. Kom langs en stel al je vragen over archeologie. De ErfgoedHotspot is omringd met bijzondere archeologische artefacten die zijn gevonden in Zwolle. Neem een kijkje en hoor verhalen over deze bijzondere archeologische vondsten. Heb je zelf iets gevonden waar je meer over wilt weten? Neem het mee naar de ErfgoedHotspot!

Help de Archeoloog

Ga zelf aan de slag als archeoloog! In de ErfgoedHotspot worden echte archeologische artefacten onderzocht, en hier mag jij bij helpen. De aanwezige archeologen helpen je hier natuurlijk mee.

Archeoloog in een dag

Maak kennis met de wereld en het werk van een archeoloog. Via een interactieve speurtocht doorloop je verschillende archeologische activiteiten. Wanneer alle activiteiten afgevinkt zijn ontvang je een speciale Hanze button.

Hanze-expositie

Ontdek de geschiedenis van Zwolle in de Hanze tentoonstelling van ANNO Stadsmuseum Zwolle. Zwolle was in de Middeleeuwen lid van het Hanzeverbond. Maak kennis met personages die een grote impact hebben gehad op Zwolle tijdens dit lidmaatschap. Zo komt de Zwolse geschiedenis ineens heel dichtbij. Via een speciaal gemaakte route die je als een rode draad door het museum heen leidt beleef je het verhaal. Kosten zijn €7,50 voor de complete route door het museum.

Hanze bingo

Ga op avontuur tijdens de Nationale Archeologiedagen. Speciaal voor de Hanze tentoonstelling is een bingokaart gemaakt. Deze bingokaart staat vol met in het oog springende Hanze artefacten. Heb je alle objecten gevonden? Dan ontvang je een speciale Hanze button.