Lezing Martin van der Linde

Woensdagavond 5 juli geeft Martin van der Linde een bijzondere lezing naar aanleiding van zijn boek: Overijssel en slavernij. In deze lezing leer je meer over het historische verleden van Overijssel en Zwolle ten tijde van de slavernij. De rol die onze provincie hierin heeft gespeeld en hoe slavernij hier aanwezig was zul je in deze lezing horen. Hierin vertelt Martin het hele verhaal, waarbij hij geen feiten schuwt.

Daarnaast wordt het historische gedeelte van de tentoonstelling Oog in Oog – Zwols Koloniaal Verleden onthuld: 5 portretten van historische figuren die op één of andere manier te maken hadden met slavernij. Samen met het eerste deel van de tentoonstelling, die hedendaagse portretten toont, vormt deze tentoonstelling een compleet beeld van slavernij in heden en verleden en wordt het pijnlijk duidelijk hoe onze samenleving tot stand is gekomen in het Zwolle dat we nu kennen.

Op woensdagavond 5 juli zal Martin van der Linde van de Overijssel Academie deel 2 van deze tentoonstelling openen. Graag nodigen we iedereen die de lezing van Martin wil horen uit om hier bij te zijn.