Laatste kans: bezoek de Schepenzaal

Bezoek de Schepenzaal

Zwolle heeft een mooie historische binnenstad die rijk is aan verhalen. De Schepenzaal behoort tot één van de bijzondere plekken in het centrum van Zwolle waar zo’n verhaal te vinden is. De gemeente Zwolle, Stadsrondleidingen Zwolle en ANNO, Museum in de maak, slaan deze zomer de handen ineen door de deuren te openen van het oude stadhuis om het waardevolle verhaal van deze plek te delen met het publiek.

Vanuit de Schepenzaal werd eeuwenlang de stad bestuurd, er werd hier vergaderd en rechtgesproken. Tegenwoordig vergadert het stadsbestuur allang niet meer in deze zaal, maar is deze plek nog even waardevol voor de stad doordat het wordt gebruikt voor bijzondere gelegenheden. Vele Zwollenaren zullen een feestelijke herinnering hebben aan deze plek doordat ze hier zijn getrouwd of hun Nederlandse nationaliteit hebben ontvangen.

Deuren open Schepenzaal
De deuren van de Schepenzaal gaan tijdelijk open voor het publiek in het weekend, vanaf 24 juli tot en met 12 september. Zeven weken lang kunnen Zwollenaren en toeristen binnenlopen bij het oude stadhuis om zich te verwonderen aan het moois dat deze locatie te bieden heeft. Het publiek wordt verwelkomd door de MeeMakers van ANNO, Museum in de maak, die hen meer vertellen over de historische waarde van deze plek. Ook de stadsgidsen van Stadsrondleidingen Zwolle maken in deze periode een extra tussenstop bij het oude stadhuis.