Kinderworkshop WAUW … BLAUW!

Elke stad heeft haar verhalen, zo ook Zwolle. Ken jij het verhaal van de Grote Aa? Van de Wilde deerne of van Gesina, zus van de beroemde schilder Gerard Terborch? Van hopman Jannes Nauta of van de arme vrouwtjesolifant Hansken, die ooit in Zwolle op bezoek was? Kunstenaar Jasper Abels vertelt al die Zwolse verhalen op zijn eigen manier, in prachtige fotocollages die hij speciaal voor Stadsmuseum ANNO maakte.

Lijkt het je leuk om deze verhalen of je eigen (Zwolse) verhaal verder te vertellen? Door ze in je eigen woorden te gieten en door ze te tekenen en af te drukken? Kom dan op zaterdag 4 mei naar Stadsmuseum ANNO en doe mee met de workshop Wauw … Blauw!

Wauw, omdat je zult merken hoe leuk het is om te spelen met woorden en beelden. Taaldocent Anita Middel heeft een aantal prikkelende schrijfoefeningen bedacht, waardoor het schrijven van je verhaal haast als vanzelf gaat. Natuurlijk wel eerst een kladversie, die je na wat schrappen en herschrijven, zo mooi mogelijk overschrijft op calqueerpapier. Staat je verhaal op papier, dan vertel je je verhaal opnieuw. Nu aan museumdocent Simone van der Meulen. Samen met haar maak je een tekening, die je vervolgens afdrukt op lichtgevoelig papier, met als resultaat een hele toffe knálblauwe fotogram. Het geschreven verhaal en de blauwdruk vormen samen een prachtig nieuw Zwols verhaal. Verteld en verbeeld door jou!