Kinderworkshop Een boek vol …

Ken jij Gesina ter Borch? Zij werd in 1631 geboren in een kunstenaarsfamilie in Zwolle en was de zus van kunstschilder Gerard ter Borch. Terwijl Gerard wéreldberoemd werd, bleef Gesina eeuwenlang min of meer een geheim. Tegenwoordig zou Gesina waarschijnlijk ook kunstenaar zijn geworden, maar in haar tijd was dat voor vrouwen verboden. Dat hield Gesina gelukkig niet tegen, want ze maakte tijdens haar leven een aantal prachtige boeken vol prachtige handgeschreven gedichten en tekeningen.

Geïnspireerd door het verhaal én de kunstboeken van Gesina ter Borch kun je in deze workshop je eigen boek maken. Samen met museumdocent Myriam Keijzer ga je aan de slag met mooi papier, draad, naald, stiften, stempels, knopen en lint en aan het einde van de workshop ga je naar huis met je zelfgemaakte boek. Daarna kun je beginnen met je boek te vullen, net als Gesina. Misschien maak je er een familieboek van, of laat je je vrienden erin schrijven. Of ga je erin tekenen? Alles kan en mag natuurlijk. Het wordt vast mooi!

Vanaf 21 april t/m begin september is kunstenaar Jasper Abels te gast in ons museum. Op verzoek van ANNO reageert hij met zijn werk op vijf bijzondere ‘Zwolse verhalen’, waaronder het verhaal van Gesina ter Borch. Speciaal voor de tentoonstelling zijn twee originele werken van Gesina ter Borch te zien in Stadsmuseum ANNO.