Beiaardfestival met Eric Vloeimans

Op 7 juli wordt de start van het beiaardfestival 2023 vrolijk ingeluid. Om 14:20 kun je vanaf de Peperbus de beginklanken horen door het Zwols Klokkenluidersgilde St. Michäel.

Vanaf 14:30 kun je genieten van een geweldig schouwspel: Eric Vloeimans brengt vanaf de Peperbus zijn trompetmuziek ten gehore terwijl Malgosia Fiebig de Taylorbeiaard bespeelt. Er is een live beeldverbinding met de Peperbus die deze belevenis naar de tuin van ANNO brengt.

Over Eric Vloeimans:

Eric is improviserend trompettist en componist die niet in een hokje te plaatsen is. Zijn werk is impactvol, melodisch en karakteristiek. Als je Eric eens gehoord hebt, is de kans groot dat je hem ook een volgende keer aan zijn geluid herkent. Eric was regelmatig te zien in De Wereld Draait Door, Vrije Geluiden en diverse cultuur- en amusementsprogramma’s.

Over Malgosia Fiebig:

De stadsbeiaardier van Utrecht en Nijmegen. Malgosia studeerde aan de muziekacademie in Hanzestad Gdánsk, Polen, alvorens zij in 2004 neerstreek in Nederland. Hier behaalde ze al gauw haar master bij de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort. Sindsdien behaalt Malgosia veel eerste prijzen op beiaardfestivals in binnen- en buitenland en scoort ze likes met haar eerbetonen aan onder andere David Bowie en Avicii.