Groot Zwols Kinderboekenfeest in de Stadkamer

Let op! Deze activiteit is in de Stadkamer.

Kom je ook naar het Groot Zwols Kinderboekenfeest op zondag 15 oktober?

De Kinderboekenweek sluiten we ook dit jaar af met het Groot Zwols Kinderboekenfeest. Dit doet Stadkamer niet alleen, want ook Academiehuis, ANNO Stadsmuseum Zwolle, Doomijn, Hedon, Museum de Fundatie, Travers en Zwolse Theaters doen mee. Samen maken we er een spetterend feest van!

Er is dan ook van alles te beleven: een verhalenvertelster, muziektheater, XXL Kinderboekenruilbeurs, leuke workshops, een speurtocht, de Verwonderhut en nog veel meer!.

Op het Groot Zwols Kinderboekenfeest komt illustrator Ruben Gringhuis samen met ANNO Stadsmuseum Zwolle speciaal voor jullie naar Stadkamer. Hij is een van de makers van het boek “ONNA ontdekt Zwolle”, een prentenboek waarin ONNA de eend kennis maakt met de bijzondere ‘huizen’ in de Zwolse binnenstad. De Sassenpoort, De Grote Kerk, de Peperbus. Je kent ze vast wel. Maar er is er nog één: Het Drostenhuis! Dit oude gebouw is onderdeel van ANNO, Stadsmuseum Zwolle. Tijdens het Groot Zwols Kinderboekenfeest kan je dit gebouw zelf namaken. Dat mag heel precies, zodat het lijkt op hoe het er echt uit zien, maar je mag er ook je fantasie op loslaten natuurlijk. Ruben helpt je vervolgens met het tekenen van de binnenkant van het huis waar het eendje ONNA woont!! Wie maakt het mooiste ONNA huis?