Geestdrift en Verzet LIVE

Reis terug in de tijd naar de boeiende Hanzetijd met het hilarische hoorspel “Geestdrift en Verzet.” Ontdek de fascinerende geschiedenis van Zwolle, dat een cruciale rol speelde in het Hanzeverbond. In het hoorspel vertellen Peter vader en Rob Bults over het Schot op Brugge, en de enige Hanzevergadering in Zwolle. 

Leer over het Schot op Brugge – een belasting om het Hanzekantoor van Brugge te versterken, en de hevige protesten van Zwolle en de IJsselsteden tegen deze maatregel.

En duik in een boeiende voorval tijdens de Hanzevergadering van 1530 in Lübeck, waar Zwolle en Kampen ruzie maakten over hun plaats in de rangorde. Ontdek hoe deze rivaliteit werd opgelost en welke rol andere Hanzesteden speelden bij het besluit.

In de voorstelling Geestdrift en Verzet nemen Rob Bults en Peter Vader de bezoekers mee in deze twee bijzondere verhalen. Kom kijken naar “Geestdrift en Verzet” en ontdek de intriges, politiek en historische pracht van de Hanzetijd. Deze boeiende reis door de geschiedenis van De Hanze zal je nog lang heugen. Tijdens het Stadsfestival treden ze op in de Schepenzaal op 02 en 03 september om 13.30 en 14,30 uur.

Toegang gratis.