Familieroute door het Drostenhuis

Kom in de voorjaarsvakantie naar ANNO Stadsmuseum Zwolle!
Ontdek hoe het leven eraan toeging in de 18e eeuw, en maak je eigen herinneringsboekje…

Denk jij misschien ook dat een museum stoffig en saai is? Alleen maar spullen achter glas waar je niet aan mag zitten… Bij ANNO Stadsmuseum Zwolle gaat het er in de voorjaarsvakantie heel anders aan toe!

Het Drostenhuis is een heel mooi, statig huis, en onderdeel van ANNO. In de 18e eeuw woonde hier de steenrijke familie Podt. En jij kunt ze gaan ontmoeten! Deze vakantie wordt namelijk de familieroute gelanceerd. Een route door het museum voor het hele gezin. Jullie leren de familieleden kennen en ontdekken in elke kamer iets nieuws over de 18e eeuw. En niet alleen door te kijken… nee, je moet ook voelen, ruiken, tekenen en puzzelen!

Wat kun je bijvoorbeeld gaan ontdekken?

Ontdek of je in de 18e eeuw een patriot of prinsgezinde zou zijn geweest! Trek letterlijk de kleren aan van een kind in de 18e eeuw! Ga op zoek naar een eeuwenoud vriendenboekje dat alleen deze voorjaarsvakantie live in het museum te zien is!

In de nieuwbouw van het museum kom je nog drie andere personen tegen uit de 18e eeuw.

Speel je graag de theememory in het café? Of ontdek je liever wie er altijd achteraan moesten zitten in de kerk? Enneh… wat vind een putjesschepper nou voor schatten tussen de poep in de beerput die hij leeg moet scheppen?