Een olifant in de stad!

Deze zomer kun je elke woensdag een leuke workshop doen bij ANNO, Stadsmuseum Zwolle!

‘Heb je het al gehoord? Die beroemde olifant Hansken is in de stad!’ ‘Een olifant? Echt? Waar?’ ‘In die oude kerk op het Eiland’. ‘Is het echt waar?’ ‘Ja, echt!!!’

Tegenwoordig kijkt niemand meer op van zo’n nieuwtje, maar in 1640-41 stond Zwolle op zijn kop.

In die tijd had nog bijna niemand in Europa een échte olifant gezien, en deze jonge vrouwtjesolifant uit Sri Lanka was dan ook een sensatie. Hansken kon bovendien ook nog eens een heleboel kunstjes!

Toch hebben de Zwollenaren Hansken nooit zien optreden. De volgende dag had Hansken de stad abrupt verlaten. ‘Waarom?’, vroegen de mensen in Zwolle, maar niemand wist het precies. Het verhaal ging dat spoken Hansken hadden weggejaagd, maar zou dat waar zijn?

Zin om te ontdekken hoe de vork in de steel zat? En nog leuker, om er een eigen draai aan te geven? Kom dan op woensdag 21 augustus naar Museum Anno en ga samen met theatermaker Charlotte Ebbers en museumdocent Pien van Teeffelen aan de slag om een klein toneelstuk te maken met de beroemde Hansken in de hoofdrol. Je bedenkt personages, leert hoe je een personage kunt opbouwen, tekent je eigen attributen  en speelt daarna de sterren van de hemel. Doe mee! Hansken vormde ook één van de inspiratiebronnen van de kunst van Jasper Abels die deze zomer in het Drostenhuis exposeert.