Zwolse Beiaardmaand – ANNO Tuinsessies: Jan-Bas Bollen

LET OP, DIT EVENT HEEFT EEN NIEUWE DATUM! In verband met de weersverwachtingen wordt dit concert een week verplaatst naar vrijdag 23 september.

Samen met de Zwolse Beiaardstichting vieren we in september de Zwolse Beiaardmaand. Op vrijdag 23 september brengt Jan-Bas Bollen zijn muzikale kunstwerken ten gehore. Kom luisteren tussen 19:30 en 21:00 uur. Dit concert is gratis toegankelijk.

Bij goed weer is de muziek bij te wonen in de historische binnentuin van museum ANNO. Bij regen wordt uitgeweken naar het ANNO Café.

Over Jan-Bas Bollen
Componist en performer Jan-Bas Bollen maakt veel gebruik van live-elektronica met visuals en nieuwe technologie zoals de spectaculaire HyperTheremin, een combinatie van een contactloze controller en software van eigen ontwerp. Voor het concert in Anno digitaliseert Bollen het Taylor-carillon op de Peperbus zodat dit ook met zijn HyperTheremin bespeelbaar is. Samen met beiaardier Martien van der Knijff brengt hij een programma met o.a. werken waarin de virtuele klokken worden gecombineerd met het fysieke instrument op de toren. Live visuals completeren het geheel.

Luister en kijk hier naar een impressie van het werk van Jan-Bas Bollen.

Fotocredit: Eric de Clerq