Zwolse Beiaardmaand – ANNO Tuinsessies: Eric Vloeimans

Samen met de Zwolse Beiaardstichting vieren we in september de Zwolse Beiaardmaand. Op zaterdag 3 september speelt trompettist Eric Vloeimans samen met beiaard Martien van der Knijff. Kom luisteren tussen 15:00 en 16:00 uur.

Bij goed weer is de muziek bij te wonen in de historische binnentuin van museum ANNO. Bij regen wordt uitgeweken naar het ANNO Café.

Van 15:00 uur tot 15:30 uur speelt trompettist Eric Vloeimans samen met beiaard Martien van der Knijff. Martien bespeelt hierbij de monumentale Taylorbeiaard. We hebben hierbij een beeldverbinding, zodat je hen niet alleen kunt horen spelen, maar ook zien. Om 15:40 uur tot 16:00 uur spelen ze nogmaals; dan neemt Martien plaats achter het concertcarillon.

Over Eric Vloeimans
Het werk van Eric Vloeimans (1963) wordt gekenmerkt door een melodische en lyrische kracht, en een karakteristiek, individueel geluid dat in de meer ingetogen stukken fluwelig of fluisterend wordt genoemd. Vloeimans heeft meerdere prijzen op zijn naam staan: in 2001 ontving hij de Boy Edgar Prijs, in 2002 de Bird Award van het North Sea Jazz Festival. Zijn cd’s VoizNoiz 3 (met Michel Banabila, 2003) Summersault (met Fugimundi, 2006) en Gatecrashin’ (met Gatecrash, 2007) winnen een Edison. In 2011 ontvangt Eric Vloeimans de Gouden Notenkraker, en in 2016 de Prins Bernhard Cultuurfonds Noord Brabant Muziekprijs. Eric is winnaar van de Edison jazz oeuvre Prijs van 2020 en in april 2022 was hij curator van zijn eigen festival in Den Bosch “Horn of Plenty”.

Vanuit zijn brede belangstelling heeft Vloeimans samengewerkt met artiesten uit andere muzikale werelden. Op popgebied zijn dat onder anderen Fay Lovsky, Doe Maar, Spinvis, Jan Akkerman en trompettist Kyteman (Colin Benders). Kytecrash, de combinatie van diens hiphop-band en Gatecrash, leidde in 2011 tot succesvolle optredens en een gelijknamige cd.

In de loop der jaren is Eric Vloeimans ook een Bekende Nederlander geworden. Hij was regelmatig te zien in De Wereld Draait Door, Vrije Geluiden en in diverse cultuur- en amusementsprogramma’s. Het maakt eens te meer duidelijk hoe hij het hierboven genoemde motto in de praktijk brengt.