Archeologiedagen op zaterdag 15 juni

Tijdens de Nationale Archeologiedagen is er van alles te beleven bij ANNO Stadsmuseum Zwolle. Geniet tijdens deze dagen van verschillende activiteiten die allemaal te maken hebben met archeologie.

Archeoloog in een dag

Maak kennis met de wereld en het werk van een archeoloog. Via een interactieve speurtocht doorloop je verschillende archeologische activiteiten. Wanneer alle activiteiten afgevinkt zijn ontvang je een certificaat Junior Archeoloog.

Op bezoek bij de Archeoloog

Altijd al meer willen weten over archeologie? De archeoloog is tijdens de Nationale Archeologiedagen aanwezig in de ErfgoedHotspot. Kom langs en stel al je vragen over archeologie. De ErfgoedHotspot is omringd met bijzondere archeologische artefacten die zijn gevonden in Zwolle. Neem een kijkje en hoor verhalen over deze bijzondere archeologische vondsten.

Erfgoedhotspot

In de ErfgoedHotspot worden echte archeologische artefacten onderzocht. Tijdens de Nationale Archeologiedagen mogen bezoekers ook zelf met deze objecten aan de slag. Op tafel liggen aardewerk scherven uit de 15de tot 18de eeuw gevonden in een afvalkelder op de locatie van de huidige Primark. De scherven moeten nog gesorteerd worden en daar kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken. Van 10.00 uur – 12.00 uur.

Breng je vondst

Heb je een bodemvondst en weet je niet precies wat het voorwerp is of hoe oud het is? Kom dan langs en laat je vondst determineren door de archeoloog. Verschillende archeologen zitten klaar en kunnen je alles vertellen over jouw archeologische vondst. Of jij nu hobbyarcheoloog, metaaldetectorzoeker of eenmalig een toevalvondst hebt gedaan, iedereen is welkom! De vondst kan geregistreerd worden in de database van PAN (Portable Antiquities of the Netherlands). Van 13.00 uur – 16.00 uur.