ANNO Tuinsessies – Tangarine Winterconcerten

Op zondag 18 december 2022 speelt Tangarine twee bijzondere winterconcerten, in de museumtuin van ANNO. Na hun zomerse IJsselconcerten op de langste dag van het jaar introduceren de tweelingbroers Arnout en Sander Brinks op één van de kortste dagen van het jaar een winterse variant in hun eigen woonplaats.

De IJsselconcerten zijn een groot succes. Alle vorige edities waren binnen no time uitverkocht en voor de komende editie zijn ook nog maar enkele kaarten. Daarom dachten de broers aan een soortgelijk concept in de winter. Dit keer niet bij de rustig stromende rivier maar in een prachtig winters decor in de tuin van ANNO met een geweldig uitzicht op de Peperbus, elke vijftien minuten klinken de klokken. Sander Brinks licht toe: “Als artiest spelen we vaak in poppodia, in theaters en op festivals. Voor het publiek zijn dat bekende locaties waar ze ook vaker komen. Dat is natuurlijk geweldig, maar wij zoeken ook vernieuwing en verbinding voor onszelf en ons publiek. Door optredens op niet-standaard locaties te organiseren hopen we de mensen een hele unieke ervaring te geven, waar nog lang over gesproken gaat worden.”

De prachtige ommuurde tuin van museum ANNO kwam aan het eind van de zomer op het netvlies van Tangarine. Toen was het nog warm en stond alles nog in bloei. In december zal dat anders zijn, koud en misschien ligt er wel sneeuw. Er zullen terras-heaters aanwezig zijn en fleece-dekens. Daarnaast wordt het
publiek geadviseerd om zich goed te kleden voor actuele weersomstandigheden. En voor wie het echt te koud is: een deel van het museum is gratis toegankelijk en daar kun je je hart ophalen over de geschiedenis van de stad Zwolle. Arnout Brinks verheugt zich op de winterconcerten: “Ik hou van intieme en bijzondere plekken omdat we hier onze liedjes uitgekleed kunnen spelen, zoals ze ooit geschreven zijn. De winterconcerten geven ons ook de mogelijkheid om een aantal kerstsongs te spelen die we de afgelopen jaren schreven.”

Tangarine had de afgelopen maanden veel succes met de recente singles ‘Big Star’ en ‘City to the Country’. Deze songs waren veelvuldig te horen op radio (NPO Radio2 en 5, Veronica, Radio10) en op TV was Tangarine te gast bij Matthijs Gaat Door en Khalid & Sophie. De afgelopen najaarstour was volledig uitverkocht.

Je kunt een ticket kopen voor het middag- of avondconcert.

Het middagconcert is van 16:00 tot 17:30 uur. Koop hier je ticket voor het middagconcert.

Het avondconcert is van 20:00 tot 21:30 uur. Koop hier je ticket voor het avondconcert.