ANNO Tuinsessies: Stephanie Struijk en Esther Groenenberg

Stephanie Struijk schrijft persoonlijke verhaaltjes in liedjes. Misschien ken je haar nog wel onder de naam ‘Stevie Ann’, ze bracht toen op 18-jarige leeftijd haar debuutalbum uit waarmee ze onder andere op Pinkpop stond. Inmiddels heeft ze een stevige basis gecreëerd als Nederlandstalige troubadour zowel in Nederland als in Vlaanderen. Ze heeft het afgelopen seizoen onder andere getoerd met Eva De Roovere en zong mee in het theaterproject ‘De Vertalingen’ van Paul de Munnik en Kees Prins. 

Het was een inspirerende tijd en er kwamen weer nieuwe liedjes uit de pen gerold, en Stephanie reist door in de Nederlandse taal.

Na haar meest recente album ‘Fijn zo’ dat ze in Corona tijd uitbracht komt er eind 2023 weer een nieuw album aan, met kleine luisterliedjes over grote gevoelens. 

 

Zwolse singer-songwriter Esther Groenenberg bracht in 2022 haar nieuwste album ‘Rennen voor de boot’ uit. Hierop staan Nederlandse popliedjes die ze alleen schreef, maar ook samen met Bertolf en Daniël Lohues. Hoewel Esther in de Nederlandse taal schrijft, hoor je in haar muziek de invloeden van haar helden en heldinnen terug: ze laat zich inspireren door o.a. Carole King en Joni Mitchell. Esther begeleidt zichzelf op de piano en maakt er altijd wat gezelligs van door op enthousiaste en grappige wijze verhalen en achtergronden bij haar muziek te vertellen.